1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PİŞİK KREMİ SÜRECEK DİYE HENÜZ 5 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNA
PİŞİK KREMİ SÜRECEK DİYE HENÜZ 5 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNA

PİŞİK KREMİ SÜRECEK DİYE HENÜZ 5 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNA

Pişik kremi sürecek diye henüz 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunan

A+A-

Hüseyin ÇİÇEK
İskeleye bağlı Kumyalı köyünde meydana gelen ve herkesin kanını donduran olayın yargı süreci tamamlandı. Henüz 5 yaşında olan kız çocuğuna pişik kremi süreceği gerekçesiyle cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Mehmet Kurum’a mahkeme tarafından 3 yıl hapislik verildi.

 

İngiltere’deki bir hukuk bürosu, bu konuda görüş isteyen, “Eğer bu suç Birleşik Krallık veya başka bir Avrupa ülkesinde işlenseydi, sanık hakkında 14 yıla kadar hapislik verilirdi” dedi.

Olay, infial yaratmıştı
İskele’ye bağlı Kumyalı köyünde geçtiğimiz yıl Şubat ayı içerisinde meydana gelen ve 20 Mayıs 2015 tarihinde ortaya çıkarılan cinsel saldırı meselesinin sanığı Mehmet Kurum dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 3 yıl hapse mahkum edildi. İddia Makamının mahkemeye mesele ile ilgili sunduğu olgular mahkeme salonundaki herkesin adeta kanını dondururken, özellikle müştekinin sadece 5 yaşında bir kız çocuğu olması büyük tepkiye yol açtı.

“Suçu küçük kıza attı”
Sanığın ifadesinde, “O istedi ben bir şey yapmadım” diyerek suçu küçük kızın üzerine yıkması da duyanlarda şok etkisi yarattı.  Başkan Düriye Elkıran ve üye yargıçlar Hasan Dağlı ile Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyetinin huzurunda görüşülen davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ahmet Özlemler hazır bulunurken, sanık şahsen kendini savundu.

Olay anımsatıldı
Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran, sanık Mehmet Kurum’un 2015 yılı Şubat ayı içerisinde Kumyalı’da bulunan evine gelen ve yakın akrabası olan 5 yaşındaki M.S.G isimli kız çocuğuna pişik kremi sürmek bahanesi ile cinsel organını okşamak ve öpmek sureti ile cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

Korkudan bir şey söyleyemedi
Müşteki küçük kızın koşarak eve gittiğini ve kazağının içerisinde sakladığı iç çamaşırını yere attığı esnada annesinin ne oldu sorusuna,  korkulu bir şekilde, “Eniştem pişik kremi sürdü bir şey yok” şeklinde cevap verdiğini belirten Elkıran, küçük kızın vajinasında bir adet erkek kılı bulunduğunu ancak o kılın sobaya atılarak yakıldığını ifade etti.

Durumu kötüye gidince ortaya çıktı
Küçük kızın idrarını tutamaz duruma geldiğini ve vajinasında kızarıklık olması nedeni ile annesi tarafından 20 Mayıs 2015 tarihinde  Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne doktora götürüldüğünü ve burada doktır tarafından olayın farkedilmesinin ardından durumun hastane polisine bildirildiğini anlatan Elkıran, sanığın aynı gün Kumyalı’da tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

“O istedi ben bir şey yapmadım”
Sanığın polise vermiş olduğu ifadesinde, “O istedi ama ben bir şey yapmadım” dediğini söyleyen Elkıran, sanığı gerek kendi kabul beyanları gerekse İddia Makamının mahkemeye sunduğu olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini bildirdi.
“Kamuoyunu yakından ilgilendiren bir suç”

Sanığın işlemiş olduğu suçun 6 yıla kadar hapislik öngören çok ciddi ve vahim suç türleri arasında olduğuna dikkat çeken Elkıran, konu suçun kamuoyunu yakından ilgilendiren bir suç olduğunu söyledi. Konu suçlara amme menfaati ön planda tutularak benzer suçu işleyenleri caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini vurgulayan Elkıran, sanığın kendi yakın akrabası olan ve henüz 5 yaşında olan bir kız çocuğuna karşı böyle bir suçu işlemesinin ağırlaştırıcı bir faktör olduğunu söyledi. Sanığın pişman olmasını ve suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını da sanık lehinde değerlendirdiklerini belirten Elkıran, sanığı 3 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum