1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PİYASADA KAZI KAZAN KALMADI!
PİYASADA KAZI KAZAN KALMADI!

PİYASADA KAZI KAZAN KALMADI!

Piyasada kazı kazan kalmadı

A+A-

KKTC Milli Piyangolar Birimi’nin satışını üstlendiği kazı kazan kartları yaklaşık iki aydır piyasada bulunmuyor. Daire Müdürü Kişmir, kartların siparişinin en yakın zamanda verileceğini söyledi. Kazı kazan kartlarının yaklaşık iki aydır piyasada olmaması vatandaşlar için merak konusu oldu. Kartların basımı için önceki yönetim döneminde sipariş verilmediği, bu nedenle de piyasada kazı kazan kartı kalmadığı belirtildi. KKTC Milli Piyangolar Dairesi Müdürü Tigin Kişmir, kartların alımı için en yakın zamanda ihaleye çıkılacağını açıkladı.

İsmail VOLKAN

KKTC Milli Piyangolar Birimi’nin satışını üstlendiği kazı kazan kartları, yaklaşık iki aydır piyasada bulunmuyor.

Kazı kazanların piyasada satılmamasıyla ilgili ortaya çeşitli iddialar da atıldı. Kartların üretiminin geçtiğimiz yıllarda ihaleye çıkılmadan bazı şirketlere verildiği de iddia edildi.

Kartların 14 yıldır Hindistan’dan Türkiyeli bir işadamına ait şirket üzerinden KKTC’ye satıldığı ve yıllık 2 milyon civarında kazı kazan kartının alındığı belirtildi.

İddialarla ilgili gazetemize açıklama yapan KKTC Milli Piyangolar Dairesi Müdürü Tigin Kişmir, kartların ellerinde kalmadığını, bu nedenle de piyasada olmadığını söyledi.

Kişmir, kartların basımıyla ilgili kendisinden önceki dönemde sipariş verilmesi gerektiğini, bunun için de ihaleye çıkılacağını aktardı.

“80 bin adet bilet sattık”

Öte yandan Tigin Kişmir, piyango biletlerinin satışının rekora yaklaştığını, bugüne kadar 80 bin adet bilet satıldığını vurguladı. Vatandaşların piyango biletlerine gösterdiği ilgiye teşekkür eden Kişmir, “Halkın gösterdiği ilgi bizi mutlu etti. Halkın güvenine layık olmaya devam edeceğiz” dedi.

Mişon: Gözümün önünde olsun diye burada yapılmasını istedim

Bu arada kazı kazan kartlarının ülkemizde basılması, eski müdürlerden Yudum Mişon dönemine rastlıyor.

Tüzükte yapılan değişikliğin ardından, Bakanlar Kurulu kararıyla ülkemizde üretimi yasak olan kazı kazan kartları, KKTC’de üretilmeye başladı.

Konuyla ilgili konuşan Mişon, görevde bulunduğu dönemde kazı kazan kartlarıyla ilgili sorunlar olduğunu, bu nedenle de kartların ülkemizde basılması için gerekli yasal prosedürleri düzenlediklerini aktardı.

İhaleye çıkılmamasıyla ilgili de açıklama yapan Mişon, “Kartlarla ilgili sorunlar çıkıyordu. Gözümün önünde olsun diye burada yapılmasını istedim. Fiyat olarak da daha uygundu. Zaten diğer şirketin verdiği rakam daha yüksekti. İhaleye çıkılamaz çünkü adada tek bir şirket var bu baskıyı yapabilen. Başka şirket yok zaten” dedi.

Deliceırmak: Kartlar ihaleye çıkılarak verilmeli

Dairenin eski müdürlerinden Biray Deliceırmak da konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, kazı kazan kartlarının ihaleyle alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye Milli Piyangolar İdaresi’nin kazı kazan kartları için çıkılan ihalenin aynısının ülkemizde de uygulanması gerektiğini belirten Deliceırmak, Bakanlar Kurulu kararıyla bir şirkete verilmesinin doğru olmadığını kaydetti.

Deliceırmak, ülkemizde basım yapan şirketin ilk başta iki kez hatalı basım yaptığını ancak sonrasında işini gayet güzel şekilde yaptığını belirtti.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.