1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS İHBAR KABUL ETTİ!
POLİS İHBAR KABUL ETTİ!

POLİS İHBAR KABUL ETTİ!

Hakkında suçlamalar var!

A+A-

Polis haberi ihbar kabul etti

Polis Mağusa’nın teslim olmasını simgeleyen ve Lala Mustafa Paşa Camii’ne hediye edilen hilatın kaybolması ile ilgili soruşturma başlattı. Hilatı aldığından şüphelenilen imam Mustafa Küçük aleyhinde ise imza kampanyası başlatıldı.

Nadire Bahadi

Osmanlı’nın fethi sırasında Mağusa’nın teslim olmasını simgeleyen ve manevi önem taşıyan hilatın hediye verilen Lala Mustafa Paşa Camii’nden bir süredir kaybolması nedeni ile polis soruşturma başlattı. 28 Eylül tarihinde Havadis’in “Tarihi hilat kayıp” başlıklı haberini ihbar olarak değerlendiren polis, harekete geçti. Hilatın kaybolmasından din adamı Mağusa Bölge Temsilcisi Mustafa Küçük sorumlu tutulurken, Lala Mustafa Paşa Camii’ni Koruma ve Yaşatma Derneği ise adının daha öncede pek çok olaya karıştığını iddia ettiği imam Küçük aleyhinde imza kampanyası başlattı. Cemaat camide yaşananlardan huzursuzluk duyarken, Dernek yönetimi 2015 yılından beri Mağusa Bölge Temsilciliği olarak görev yapan imam Mustafa Küçük’ün tarihi öneme sahip Lala Mustafa Camii’nin itibarını zedelediği için bölgedeki görevinden alınmasını istiyor.

Polis Haberini ihbar kabul etti

Havadis Lala Mustafa Paşa Camii için manevi değeri büyük olan hilatın kaybolduğunu 28 Eylül tarihinde “Tarihi hilat kayıp” başlıklı haber ile manşetten duyurmuştu. Havadis’in yayınının ardından polis olayı ihbar olarak değerlendirirken, Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği tarafından kayıp hilat ile ilgili soruşturma başlatıldı. 2013 yılından bu yana kayıp olduğu düşünülen hilatın akıbeti ile ilgili araştırma yapan polisin bir takım bilgilere ulaştığı öğrenildi.

imza-631x1024.jpg

İmam Küçük aleyhinde imza toplanıyor

Tarihi Lala Mustafa Paşa Camii’ne padişah fermanı ile hediye edilen ve Cuma günleri hutbeye çıkan imamların boynuna taktığı işlemeli ipek kumaştan olan şal hem önemli olarak nitelendirilirken, hem camii hem de ülke için manevi değer taşıyor. Hilatın kaybolmasından ise rahatsızlık duyan sadece cemaat değil. Lala Mustafa Paşa Camii’ni Koruma ve Yaşatma Derneği, hilatın kaybolmasından sorumlu tutulan Din İşleri Başkanlığı Mağusa Bölge Temsilcisi Mustafa Küçük’ün tarihi Lala Mustafa Paşa Camii’nin itibarını zedelediği gerekçesi ile görevden alınmasını istiyor. Dernek bu sebeple, Vakıflar İdaresi ve Din İşleri Dairesi’ne iletmek amacı ile hem dernek yönetiminden hem cemaatten hem de bölge esnafından onlarca imza topladı.

suclama-631x1024.jpg

İmam Küçük hakkında suçlamalar var

Lala Mustafa Paşa Camii’ni Koruma ve Yaşatma Derneği başkanı Mehmet Canatan ayrıca Mağusa Bölge Temsilcisi Mustafa Küçük hakkında pek çok suçlama olduğunu belirtti. Canatan Mustafa Küçük’ün Lala Mustafa Paşa Camii’nde imam olarak görev yaptığı sırada görevini kötüye kullanarak para karşılığı hazır hatim satmak sihir, büyü çözmek suçunu işlediğinin Din İşleri Başkanlığı tarafından tespit edildiğini söyleyerek Küçük’ün 2013 yılında görev yerinin değiştirilerek Ulu Cami’ye gönderildiğini açıkladı. Küçük’ün 2015 yılında terfi alarak bu kez Mağusa Bölge Temsilcisi olarak bölgede göreve başladığını ifade eden Dernek Başkanı Canatan, Küçük’ün şimdide şimdi de Hilat’ı zimmetine geçirmekle , cami grevlilerini hiçe sayarak sıfatını kullanıp cenaze yakınlarını tanımadığı halde tanıdığını söyleyip cenaze işlerinden rant sağlamakla, şahsi ihtiyaçları için camiye toplanan yardım paralarından geri ödemek şartı ile 10 bin TL alıp, paranın bir kısmını ödeyip bir kısmını ödememekle suçlandığını ayrıca Küçük’ün dernek faaliyetlerini de engellemeye çalıştığını söyledi.

Havadis

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.