1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS PARÇALARI BİRLEŞTİRİYOR!
POLİS PARÇALARI BİRLEŞTİRİYOR!

POLİS PARÇALARI BİRLEŞTİRİYOR!

Evli itiraf etti!

A+A-

Çatalköy’de hafta sonu iki ayağından vurulan Kudret Evli, kendisini vuranın Hasan Albasra olduğunu itiraf etti

 Devrim DEMİR 

Kudret Evli’nin hafta sonu kurşunlanmasının ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde polis 3 kişiye ulaştı.

Yapılan araştırmalarda, polis Mağusa’da olayla bağlantılı Ürdünlü 2 kişiyi tespit ederken, olay günü kiralık aracı kullandığı tespit edilen Chimez Godwia Anowai’de Pazar günü gözaltına alındı.

Tutukluluk süresinde polis Evli’nin soruşturmasında, Ürdünlü Hasan Albasra tarafından kurşunlandığını polise itiraf etti.

Evli, olayın yaşandığı gün ise, kiralık aracı hafta sonu tutuklanan Chimez Godwia Anowai’nin kullandığını fotoğraflarla tespit etti.

Hasan Albasra ile aynı gün Mağusa’da tutuklanan Safwan Albasra ise suçla bağlantılı olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı.

Olaya karıştığı tespit edilen 1 kişi polis tarafından aranırken, Albasra ve Anowai ek tutukluluk talebiyle dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların soruşturma maksatlı 8’er gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

hasan-albasra-ve-safwan-albasra-1024x548.jpg

Hasan Albasra ile aynı gün Mağusa’da tutuklanan Safwan Albasra ise suçla bağlantılı olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı

Evli itiraf etti   

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Levent Özalp Hasan Albasra ile Chimez Godwia Anowai’nin “Ateşli silahla yaralama”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde taşıma ve tasarruf” ve “Meskûn mahalde ateş açma” suçlamaları ile tutuklandığını anlattı.

Özalp, Evli’nin vurulması üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde, olay yerine giden ve şuan plakası tespit edilemeyen kiralık aracı Anowai’nin sürdüğünü tespit ettiklerini söyledi.

Zanlının fotoğraflarının şuan hastanede tedavi altında tutulan Kudret Evli’ye gösterildiğini kaydeden Özalp, Evli’nin zanlıyı tespit ettiğini kaydetti.

Özalp, Evli’nin sorgusunda olayın hemen ardından tutuklanan Ürdün’lü Hasan Albasra tarafından vurulduğunu itiraf ettiğini kaydetti.

1 kişi daha aranıyor

Soruşturmanın devam ettiğini alınması gereken ifadeler ve olayda kullanılan silah ve kiralık aracın henüz tespit edilmediğini ifade eden Özalp, olaya karışan 1 kişinin daha arandığını söyledi.

Özalp, soruşturmanın selameti için zanlıların 8’er gün daha tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.