1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. RAŞİT: “TOPLUMUN HASSASİYET GÖSTERDİĞİ TÜM DOSYALAR MASAYA YATIRILACAK”
RAŞİT: “TOPLUMUN HASSASİYET GÖSTERDİĞİ TÜM DOSYALAR MASAYA YATIRILACAK”

RAŞİT: “TOPLUMUN HASSASİYET GÖSTERDİĞİ TÜM DOSYALAR MASAYA YATIRILACAK”

BAKAN RAŞİT, KTAMS HEYETİNİ KABUL ETTİ

A+A-

Ekonomi ve Enerji Bakanı Atay Ahmet Raşit, Ahmet Kaptan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası heyetini kabul etti.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Basın Birimi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kabulde KTAMS’ın Genel Sekreteri Güven Bengihan ile Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın da hazır bulundu.

Bakan Raşit kabulde yaptığı konuşmada, her ne kadar teknokrat bir kabineden oluşsalar da,  bütün sivil toplum örgütleri ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini söyledi.

Asıl amaç ve vizyonlarının ülkeyi huzur içerisinde, partizan baskılardan uzak bir seçim ortamı içerisinde sandığa götürerek, halkın serbest iradesinin sandığa yansımasına olanak vermek olduğunu ifade eden Raşit, bu konuda sivil toplum örgütlerinin katkı ve desteğini beklediklerini belirtti.

Bu vizyonlarını sürdürürken devlet işlerinin aksamaması adına çalışmalarına devam edeceklerine işaret eden Raşit, diğer toplumun hassasiyet gösterdiği tüm konuların üzerine gideceklerini, ancak zamana karşı bir yarış içerisinde olduklarını kaydetti.

Başbakan Sibel Siber ve kabinedeki tüm Bakanlar ile birlikte önümüzdeki haftadan itibaren toplum vicdanını rahatsız eden tüm dosyaların masaya yatırılacağını söyleyen Raşit;  “Gerekirse 24 saat çalışarak sizlerin de katkıları ile en kısa zamanda bütün konuları şeffaflık çerçevesinde açığa çıkaracağız” dedi.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da bugün Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın uçuşunun durduruluşunun 3.yıldönümü olduğunu anımsatarak, sendika olarak bugüne kadar bir takım hesaplar sorulmadığı için şirketin bilerek ve isteyerek batırıldığını düşündüklerini ve bununla birlikte şirkette çalışan yüzlerce insanın büyük sıkıntılar yaşadığı görüşünü dile getirdi.

Önceki hükümetin geç de olsa bir karar alarak çalışanları işe aldığını, ama meselenin sadece işe alarak çözülmediğini, çünkü çalışanların hala alacakları olduğunu belirten Kaptan, Resmi Kabz Memurluğu’nun KTHY şirketi ile ilgili topladığı meblağlar bulunduğunu ve hükümetin açıkladığı şeffaflık politikası çerçevesinde bu meblağların kamuoyuna duyurulmasını  beklediklerini söyledi.

Eski KTHY çalışanı üyelerinin artık sabırlarının sonuna geldiğini belirten Kaptan, bu konuda sendika olarak gereken her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını kaydetti.

Kaptan, teknokrat hükümeti olmasına karşın kabinenin çok değerli hizmetler vermeye başladığını ve ülkede toplum vicdanını rahatsız eden olaylar konusunda ciddi anlamda kararlar alındığına dikkat çekerek, Kültür Elçiliği ve Zeyko arazisi gibi konuları buna örnek gösterdi.

Alınması gündemde olan Toplumsal Müdahale Aracı konusunda da hükümetin genel bakışını bildiklerini ve bu durumun da kendilerinde memnuniyet yarattığını söyleyen Kaptan, ülkenin yangınlara müdahale edecek teknik ekipman gibi daha acil ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.