1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. RAUF RAİF DENKTAŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ
RAUF RAİF DENKTAŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ

RAUF RAİF DENKTAŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve Genç Mücahitler Derneği Başkanı Hasan Kurumanastırlı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter’i ziyaret etti.

A+A-

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve Genç Mücahitler Derneği Başkanı  Hasan Kurumanastırlı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter’i ziyaret etti.

Akça yaptığı açıklamada, Özgürlük Mücadelesi Lideri Merhum Dr. Fazıl Küçük’ün resminin  duvardan indirilerek yerine II.Selim’in resminin asıldığı iddialarının görüşmede ele alındığını belirtti.

Akça, II. Selim’in resminin duvarda asılı bulunduğunu, ancak Dr. Fazıl Küçük’ün resminin de hala yerinde mevcut olduğunu kaydetti.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın resminin neden asılı olmadığının da sorulduğunu kaydeden Akça, Prof. Dr. İbrahim Benter’in, Genel Müdürlük görevine çok kısa bir süre önce geldiğini ve odada Denktaş’ın resminin olmadığını belirttiğini ifade etti.

Açıklamaya göre Benter,  “babasının TMT üyelerinden, kendisinin de Amerika’da Kıbrıs Türk Gençleri Derneğini  ilk kuranlardan olduğunu ve R.R. Denktaş’ın da Amerika ziyaretlerinde kendilerini  ziyaret ettiğini” söyledi.

R.R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, görüşme sonunda Vakıflar İdaresi’ne asılmak üzere Kurucu Cumhurbaşkanı R.R. Denktaş’ın resmini Benter’e takdim ettiğini de bildirdi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.