1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SANIKLAR KKTC İÇİN TEHLİKELİLER!"
"SANIKLAR KKTC İÇİN TEHLİKELİLER!"

"SANIKLAR KKTC İÇİN TEHLİKELİLER!"

Toplamda 8 yıl hapis yatacaklar!

A+A-

Girne ve Lefkoşa’da 5 gün içinde 20 bin 749 TL değerinde içki ve malzeme çalan Hüseyin Alav ve Mehmet Göker aleyhindeki dava karara bağlandı

Devrim DEMİR

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, Mayıs ayında, Girne ve Lefkoşa’da bir bar ve iki meyhaneye girerek 20 bin 749 TL değerinde içki ve malzeme çalan Hüseyin Alav ve Mehmet Göker’e 4’er yıl hapis cezası verdi.

Fadıl Aksun’un başkanlığında, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın karar oturumunda, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Egemen Metay hazır bulundu.

Ağır Ceza Heyeti adına kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanıkların “dükkân açma”, “sirkat” ve “kasti hasar” suçlarından itham edilip suçlarını kabul ettiklerini söyledi.

Girne Ağır Ceza Heyeti’nin oy birliğiyle aldığı kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu ve bu tür suç işleyenlerin, halkın huzurunu bozmaya hakkı olmadığına dikkat çekerek, bu tür suçları işleyen ve işleme eğilimi olan kişilere caydırıcı cezalar vermeye devam edileceğinin altını çizdi.

5 gün içinde 3 yere girmişlerdi

Hüseyin Alav ve Mehmet Göker isimli sanıklar 22 Mayıs 2017 tarihinde, Demirhan’da faaliyet gösteren Kafama Göre Meyhanesi ve Mağdurlar Meyhanesi’nden çok sayıda içki ve bir adet dizüstü bilgisayar çalmışlardı.

Sanıklar, 26 Mayıs 2017’de ise, Girne’de faaliyette olan Retro isimli bardan da ise 7 bin TL değerinde çeşitli marka içki çalmışlar ve kısa bir süre sonra da polis tarafından operasyonla bir otel odasında yakalanmışlardı.

Sanıklar yakalandıktan sonra suçlarını kabul etmiş ve çaldıkları bazı içkilerin yerini göstermişlerdi.

Demirhan’da faaliyet gösteren Kafama Göre Meyhanesi ve Mağdurlar Meyhanesi’nden çalınan yaklaşık 13 bin TL değerindeki içkiler ise bulunamamıştı.

“Sanıklar KKTC için tehlikeli”

Sağer, sanıkların 5 gün içerisinde 3 yerine ciddi zarar vererek girip, azımsanamayacak miktarda içki çaldıklarına dikkat çekerek, tüm olgulara bakıldığında, iki sanığın da KKTC için ne kadar tehlikeli oldukları açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

 

Soygun suçlarında 10 yılda büyük artış

Yargıç Sağer, son 10 yılın mahkeme faaliyet raporlarına göre, soygun suçlarının Ağır Ceza Mahkemeleri’nde görüşülen suçlar arasında ikinci en çok görüşülen dava olduğuna dikkati çekti.

“Anayasanın 14/1 maddesine göre herkes barış güven ve huzur içersinde yaşamayı maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir” diyen Yargıç Sağer, kimsenin KKTC’nin huzurunu ve güvenin bozacak eylemlere girmeye hakkı olmadığını kaydetti.

Son olarak, sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirdiklerini ve aleyhine getirilen davalardan heyet olarak suçlu bulduklarını kaydeden Sağer,  Hüseyin Alav ve Mehmet Göker’in 4’er yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdiklerini açıkladı.

Havadis

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.