1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Sarıkılıç’ta Darp İzi Yok
Sarıkılıç’ta Darp İzi Yok

Sarıkılıç’ta Darp İzi Yok

ilk tespitlere göre elde edilen bulguları kamuoyu ile paylaşıldı

A+A-

Star Kıbrıs'ta yer alan habere göre; Boğaz Polis Karakolu hücresinde asılmak suretiyle yaşamını sonlandıran Ahmet Sarıkılıç’ın cesedi üzerinde Adli Tıp Uzmanı tarafından olay yerinde yapılan ilk muayenede ve otopsi neticesinde; vücudunda herhangi bir darp ve cebir izi, elle ve bağla boğma izi, kesici delici alet yarası, ateşli silah yarası bulunmadığı, kesin ölüm sebebinin “canlı ası eylemi sonucu solunum yollarının kapanması ve gelişen asfiksi (havasızlık)” neticesinde meydana geldiğinin tespit edildiği açıklandı.

Polis Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, zanlıya eşi tarafından giymesi için getirildiği iddia edilen şortun ise eşi tarafından değil, arkadaşı Ömer Kaya tarafından karakola getirildiği kaydedildi.

Polis Genel Müdürlüğü, intihar olayı ile ilgili soruşturmanın titizlikle devam ettiğini vurgulayarak, 28 Eylül tarihinde, tutuklu bulunduğu Boğaz Polis Karakolu hücresinde asılmak suretiyle yaşamını sonlandıran Ahmet Sarıkılıç’ın ölümü ile ilgili soruşturmanın Başsavcılık nezdinde yürütüldüğü belirtti.

İntihar olayı ile ilgili ilk tespitlere göre elde edilen bulguların kamuoyu ile şöyle paylaşıldı:

“Boğaz Polis Karakolunda, Ahmet Sarıkılıç’ın yerleştirildiği hücrenin karşısında bulunan hücrede, hırsızlık suçundan tutuklu zanlı A.T. de aynı gün avukatı ile görüşmesinin ardından saat 18.00 sıralarında hücresine geri yerleştirildiği sırada Ahmet Sarıkılıç’ı oturur vaziyette görülmüştür.

Yaklaşık 15 dakika sonra ise, A.T. isimli diğer tutuklu, Ahmet Sarıkılıç’ı hücresinde asılı bir vaziyette görmesinin ardından görevli polislere haber vermiş ve Ahmet Sarıkılıç’ın giymekte olduğu şortun ipi ile kendisini hücre penceresine astığı görülmüştür.

Olay yeri, Girne Bölge Savcısı, İlçe Polis Müdürü ve Adli Tıp Uzmanı tarafından ziyaret edilerek gerekli incelemeler yerinde yapılmış, zanlı avukatı ise olaydan haberdar edilerek olay yerine davet edilmiş ancak olay yerine gelmemiştir.

Adli Tıp Uzmanı tarafından, müteveffanın cesedi üzerinde olay yerinde yaptığı ilk muayenesinde ve otopsi neticesinde; vücudunda herhangi bir darp ve cebir izi, elle ve bağla boğma izi, kesici delici alet yarası, ateşli silah yarası bulunmadığı, kesin ölüm sebebinin “canlı ası eylemi sonucu solunum yollarının kapanması ve gelişen asfiksi (havasızlık)” neticesinde meydana geldiği tespit edilmiştir.

Zanlıya eşi tarafından giymesi için getirildiği iddia edilen şort ise eşi tarafından değil arkadaşı Ömer Kaya tarafından karakola getirilmiştir.

İntihar olayı ile ilgili soruşturma titizlikle devam etmekte olup, kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.