1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “ŞARKILAR BİZİ SÖYLER”
“ŞARKILAR BİZİ SÖYLER”

“ŞARKILAR BİZİ SÖYLER”

Meral Eroğlu himayelerinde beş bölgede Ortopedik Özürlüler Derneği yararına düzenlenen etkinliklerin üçüncü durağı İskele oldu.

A+A-

SERGİ 19 OCAK’A KADAR İSKELE BELEDİYE GAZİNOSU’NDA GEZİLEBİLECEK

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu himayelerinde beş bölgede Ortopedik Özürlüler Derneği yararına düzenlenen etkinliklerin üçüncü durağı İskele oldu.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği yararına, Çağdaş Müzik Derneği ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin Şef Ersin Tünay yönetiminde “Şarkılar Bizi Söyler” konserleri, Telsim’in FODER işbirliğinde düzenlediği “Kıbrıs’ta Çocuk Olmak” fotoğraf sergisi ile birlikte, KKTC turuna devam ediyor.

Telsim’den yapılan açıklamaya göre, İskele’deki açılışa Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Çağdaş Müzik Derneği Başkanı Ersin Tünay, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit ile konuklar katıldı.

EROĞLU: “ENGELLİLERLE BİZ BİR AİLEYİZ. ONLARIN YANINDA OLMAK BENİM İÇİN BİR ONUR”

Açılışta konuşma yapan Meral Eroğlu, engellilerle bir aile olduklarını belirterek, her zaman onların yanında olmanın kendisi için bir onur olduğunu kaydetti. Konser ve sergi etkinliğine katkı koyan herkese teşekkür eden Eroğlu, “Bütün çabam, engelliler hakkında farkındalık yaratılması içindir ” dedi.

SADIKOĞLU: “HER ZAMAN ENGELLİLERİN YANINDAYIZ, YENİ PROJELERİMİZ VAR”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise konuşmasında, böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. İskele Belediyesi’nin bu tür etkinliklere her zaman destek verdiğini kaydeden Sadıkoğlu konuşmasında, Ağustos ayı içerisinde hayata geçirmeyi planladıkları “Engelli Rehabilitasyon Merkezi ve Engelli Konaklama Oteli” projesini de  duyurdu.

KİBRİT: “MÜZİKLE FOTOĞRAF SANATINI BİRLİKTE SUNUYORUZ”

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ise, dernek yararına müzikle fotoğraf sanatını birleştirdikleri etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti. Kibrit, ”Bu etkinlikler sayesinde daha özgür, daha rahat ve daha kendinden emin şekilde yaşama noktasına geleceğimize inanıyorum” dedi.

TÜNAY: “MÜZİK SEVGİNİN, SEVGİ DE YAŞAMIN KAYNAĞIDIR”

Çağdaş Müzik Derneği Şefi Ersin Tünay da konuşmasında, 1995 yılından beri engellilerin yanında olan ve “engellilerin annesi” olarak tanımladıkları Meral Eroğlu’na, kendilerini ağırlayan Sadıkoğlu’na ve katkı koyan Telsim ile FODER’e teşekkür etti. Tünay, “Müzik sevginin, sevgi de yaşamın kaynağıdır” dedi.

TANPINAR: “ENGELLİLER İÇİN SEFERBERLİK DUYGUSUNU TOPLUMDA YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ise, amaçlarının; engelleri ortadan kaldırmak olduğuna vurgu yaparak, bu konuda toplumda seferberlik yaratılması için çalıştıklarının altını çizdi.

Tanpınar, “Bütün gücümüzle, el birliğiyle engellilerle ilgili sorunları ortadan kaldırmak için uğraşıyoruz. Engelliler için seferberlik duygusunu toplumda yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

GÖKYİĞİT: “HEM SANAT HEM DE DESTEK ADINA BİRARADAYIZ”

FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit ise, hem sanat hem de destek adına birarada olduklarını söyleyerek, herkesi bu konuda duyarlı davranıp fotoğraf satın almaya ve derneğe destek vermeye davet etti. Özel sektör ve sivil toplum örgüt dayanışmasının en güzel örneğini Telsim ile birlikte sergilediklerini söyleyen Gökyiğit, serginin tamamının İskele Belediye Gazinosu’nda gezilebileceğini kaydetti.

KONSER İLE BİRLİKTE SERGİ BEŞ BÖLGEYİ DOLAŞACAK

KKTC turuna İskele’de devam eden sergi, 19 Ocak Pazartesi gününe kadar mesai saatleri içerisinde İskele Belediye Gazinosu’nda gezilebilecek. Konser ve sergi etkinliği İskele’nin ardından Beyarmudu, Güzelyurt ve Girne’de de yer alacak.

Konser ve sergi etkinliği sırasıyla; 20 Ocak Salı Beyarmudu’nda Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’nde; 27 Ocak Salı Güzelyurt’ta ODTÜ KKK Rauf Raif Denktaş Salonu’nda; 3 Şubat Salı Girne’de Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Hall’da yer alacak.

Tüm sergiler, konserlerin yapılacağı mekanların fuayesinde saat 19:00’da açılacak. Tüm konserler ise saat 20.00’da başlayacak.

Çağdaş Müzik Derneği Türk Sanat Müziği Korosu ile ilk kez oluşturulan Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Korosu tarafından verilen konserlere giriş biletleri 10 TL’den satılıyor. Sergideki fotoğraflar ise 100 TL’den satışa sunuluyor. Konser bileti ve fotoğraf satışından elde edilecek tüm gelir Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağışlanacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.