1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SAVAŞTAN KAÇTIM. BAŞKA ÇAREM YOKTU”
“SAVAŞTAN KAÇTIM. BAŞKA ÇAREM YOKTU”

“SAVAŞTAN KAÇTIM. BAŞKA ÇAREM YOKTU”

“Savaştan kaçtım. Başka çarem yoktu”

A+A-

Suriye’deki savaştan kaçıp balıkçı teknesiyle ülkemize sığınmak için gelen Suriyeli A.A.T, KKTC’ye kanunsuz giriş yaptığı gerekçesiyle tutuklandı ve çıkarıldığı mahkemede savaşın korkunç yüzünü ortaya koydu:

Ahmet İLKTAÇ

Suriye’deki iç savaştan canını kurtarmak için kaçıp 7 buçuk metrelik balıkçı teknesiyle zor şartlar altında Dipkarpaz köyündeki Adalar Mevkii’nden, onaylanmış bir liman olmayan yerden, KKTC’ye kanunsuz olarak giren 36 yaşındaki Suriyeli A.A.T tutuklandı.

A.A.T, yakalandığı sırada polisin işlediği suça yönelik kendisine kanuni ihtarda bulunması üzerine “Savaştan kaçtım. Başka çarem yoktu” dediği öğrenildi.

Lazkiye’de, 2 çocuğunu, ayrıldığı eşinin yanında bırakarak KKTC’ye kaçtığı belirtilen Teizini, KKTC’de kalmak istediğini polise belirtse de yargılandıktan sonra ihraç edilmesi bekleniyor.

A.A.T, KKTC’ye kanunsuz giriş yapmasıyla ilgili dava, dün İskele Kaza Mahkemesi’nde görüşüldü. Teizini’nin davası ceza takdiri için bugüne ertelendi.

İskele Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Umut İnan huzurunda görüşülen dünkü duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler hazır bulundu.

Savcı Ahmet Özlemler, sanık konumundaki A.A.T’yi, 6 Kasım 2016 tarihinde, Dipkarpaz’da, Zafer Burnu sahilinde, Adalar Mevkii olarak bilinen bölgede, 7 buçuk metre uzunluğunda beyaz renkli ahşap bir tekne ile yetkili makamdan izinsiz onaylanmış bir liman olmayan yerden KKTC’ye kanunsuz giriş yapmakla itham etti.

Sanık bu ithamı “kabul ediyorum” diye yanıtladı.

KKTC’de kalmak istiyor

Savcı Özlemler, sanığın 6 Kasım 2016 tarihinde, kendisine ait tekneyle, Suriye’de yaşanmakta olan savaştan kaçmak amacıyla ithamnamede belirtilen suçu KKTC’ye Dipkarpaz’da Zafer Burnu’nda Adalar Mevkii’nde giriş yaparak işlediği olgularını mahkemeye aktardı.

Savcı, polisin izahat istediği sanığın, “Suriyeliyim. Savaştan kaçtım. Burada kalmak istiyorum” dediğini bildirdi.

Ahmet Özlemler sanığın kanuni ihtara ise “Savaştan kaçtım. Başka çarem yoktu” diye beyanda bulunduğunu belirtti.

Özlemler, sanığın gönüllü ifadesinde anlattıklarını da şöyle özetledi:

“Ülkesindeki iç savaş ve sıkıntılardan dolayı çok zor günler yaşadığını, kendisine ait tekne ile gerekli izinleri alarak ülkesinden ayrıldığını, denizde teknesinin mazotunun bitmesi nedeniyle sürüklenerek Mağusa’nın 30 mil açığına gittiğini, orada başka balıkçıların kendisine 20 litre mazot verdiklerini ve teknesini çalıştırıp Zafer Burnu karşısındaki adaya gidip teknesini demirlediğini söyledi. Daha sonra balıkçılara mazotunun bittiğini söyleyerek liman sorduğunu ve onları takip ederek limana sığındığını gönüllü ifadesinde belirtti.”

Savcı, sanığın yazılı dava tebliğini kabul ettiğini, 1 gün poliste tutuklu kaldığını ve kayıtlı sabıkası olmadığını söyledi.

Sanık ise mahkemenin söz vermesi üzerine, “Savaştan kaçtım. Geldim buraya canımı kurtarayım” dedi.

Yargıç Umut İnan, dava ile ilgili kararını bugüne erteledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.