1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞEBEKE İŞİ
ŞEBEKE İŞİ

ŞEBEKE İŞİ

Lefkoşa’daki 2 kuyumcudan sonra Gazimağusa’daki Emtaş Kuyumcuya operasyon düzenleyen soyguncular, 100 bin lira değerinde altın çalarak kayıplara karıştı

A+A-

Hüseyin ÇİÇEK
Kuzey Kıbrıs’ta son zamanlarda artan soygun olaylarına bir yenisi daha eklendi. Lefkoşa’daki 2 kuyumcu dükkanının soyulmasının ardından adres değişikliği yapan şebeke üyeleri bu kez Gazimağusa’ya yöneldi. Kentin  en işlek bölgesindeki Emtaş Kuyumcu’ya giren hırsızlar 100 bin lira değerinde altın çalarak kayıplara karıştı.

 

Mağaza sahibi Ahmet Taş, altınların saklandığı kasalardan birinin açıldığını belirterek, “27 yıldır bu işi yapıyorum. Başıma ilk defa böyle bir şey geldi” dedi. Taş, açılan kasadan 100 bin lira değerinde altın çalındığını, açılamayan kasanın içinde ise daha değerli mücevheratın bulunduğunu söyleyerek, bu şekilde teselli bulmaya çalıştı.
 

Filmleri aratmayan soygun
Gazimağusa’da dün erken saatlerde filmleri aratmayacak bir soygun gerçekleşti. Şehrin göbeğinde bulunan Anıt Ticaret Merkezi’nde faaliyet gösteren Emtaş Saatçi ve Kuyumculuk isimli işyerinin arka kısmındaki duvarını kırarak içeriye giren kimliği belirsiz kişi kişi ya da kişiler, kasayı kaynak makinesi ile açtıktan sonra, yüklü miktarda altını çalarak kayıplara karıştı.

Kasalardan birini açamadılar
İki bölümden oluşan dükkan içerisinde bulunan iki kasadan alttakini açarak içerisindeki altınları sirkat eden soyguncular, üstteki kasayı da açmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Dükkan sahibinin dün sabah dükkanını açtıktan sonra durumu fark edip polise bildirmesinin ardından kuyumcu dükkanına gelen Adli Şube ve Olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde geniş çaplı arama yaparak emare topladı.

Kasalar dükkanın arka kısmındaydı
Elde edilen bilgilere göre dükkan içerisindeki kasalar, deliğin açılarak içeri girildiği arka kısımda bulunmaktaydı. Olay ile ilgili çevredeki kamera görüntülerini de incelemeye alan polis, en ufak detayı bile inceleyerek bir ize ulaşmaya çalışıyor.

Taş: Yanık kokusunu duyunca önce yangın sandım
Olay yerinde açıklama yapan iş yeri sahibi Ahmet Taş, geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 18.00 sıralarında dükkanını kapattığını ve dün sabah 09.00 sıralarında dükkanını açtığı sırada içerideki yanık kokusunu farkettiğini ve öncelikle dükkanında yangın çıktığını sandığını anlattı.
Taş, durumu anlamak için arka kısıma yöneldiğinde kasalardan ikisinin de delinmiş olduğunu ve alt taraftaki kasada bulunan altınların çalınmış olduğunu fark ettiği zaman şok olduğunu belirtti. Taş, durumu derhal polise bildirdiğini ifade etti.

“Üst kasa daha sağlamdı açamadılar”
Kasalardan her ikisinin de kaynak makinesi ile delindiğini, ancak üst kasanın açılamadığını belirten Taş, “Allah’tan üst kısımda bulunan kasa daha sağlamdı, onu da açmaya çalıştılar ancak başaramadılar, o kasa daki altın miktarı daha da fazlaydı” şeklinde konuştu.

“27 yılda ilk defa başıma böyle bir olay geldi”
Anıt Ticaret Merkezi’nde 1989 yılından bugüne kadar konu dükkanı işlettiğini anlatan Taş, aynı yerde sadece 1989 yılında bir hırsızlık olayını hatırladığını ve bugüne kadar böyle bir olay yaşanmadığını belirtti.
Taş, ticaret hayatında ilk defa başına gelen olayın üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

“Bir an önce yakalanmalarını temenni ediyorum”
Polisinde olayı bildirmesinden çok kısa süre önce kalabalık bir ekiple gelerek incelemeye başladığını ve polis ekiplerine teşekkür ettiğini belirten Taş, polis teşkilatının suçluları en kısa sürede yakalamalarını temenni etti.
Olayın ardından kamera görüntüleri ile beraber bölgede araştırmalar yapan Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bölgenin her yanında soyguncuları arıyor

Diyalog

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.