1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “SEÇİME KATILIN VE OY VERİN”
“SEÇİME KATILIN VE OY VERİN”

“SEÇİME KATILIN VE OY VERİN”

AYH BAŞKANI ANIL KAYA: “SEÇİME KATILIN VE OY VERİN”

A+A-

Aydınlık Yarınlar Hareketi (AYH), 28 Temmuz’da yapılacak erken genel seçime vatandaşların etkin şekilde katılması ve kendi geleceklerini önemli ölçüde etkileyebilecek seçimde varlığını güçlü şekilde hissettirmesi çağrısı yaptı.

AYH olarak erken genel seçimde halkın beklediği seçim sistemi değişikliğinin yapılmadığının ve siyasete yeni vizyon kazandıracak reformların hazırlanmadığının bilincinde olduklarını kaydeden Kaya, erken seçimi KKTC’de yaşayanların demokratik seçimlere aday olarak  katılabilme özgürlüklerine karşı yapılmış önemli bir haksızlık gördüklerini açıkladı.

Kaya yazılı açıklamasında, halkın beklentisi olan donanımlı yeni isimlerin, kendilerini bu kısa sürede tanıtmaya imkan vermediğinin farkında olduklarını belirtti.

Seçimlerin boykot edilmesinin, halkın memnun olmadığı siyasetçilerin yeniden kazanması sonucuna yardımcı olabileceğini savunan Kaya, mesaj ve beklentilerin farklı yöntemlerle de gösterebileceğini ve güçlü olanın halk olduğunu ifade etti.

Açıklamasında, iş yapan ve yapmayan milletvekillerinin bir birinden ayrılması gerektiğini kaydeden Kaya, “Meclise gitmeyenleri, sesinin rengi bilinmeyenleri, bizlerin geleceğini çalanları siyaset kurumundan temizlemeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.