1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞİDDETİN MERKEZİ LEFKOŞA VE MAĞUSA!
ŞİDDETİN MERKEZİ LEFKOŞA VE MAĞUSA!

ŞİDDETİN MERKEZİ LEFKOŞA VE MAĞUSA!

2017’nin ilk iki ayında ülkede yaşanan ve mahkeme raporlarına yansıyan şiddet olayları ürkütücü boyutlara ulaştı.

A+A-

Ülkede 2017 yılının ilk iki ayında meydana gelen şiddet, bıçaklama, kundaklama, gasp ve tecavüz olayları korkutucu boyuta ulaştı.

 Hemen hemen  her gün yeni bir olayın yaşandığı KKTC’de 2017’nin ilk iki ayında artan şiddet olayları ise vatandaşı da tedirgin etmeye başladı.

Şiddet, tehdit, darp olaylarının başını çektiği adli olayların yaşandığı şehir olarak Lefkoşa başı çekerken onu hemen ardında Mağusa izliyor.

2017’nin Ocak, Şubat aylarını kapsayan, gazete manşetlerine ve mahkemelere yansıyan olaylarda 14 adli olayla Lefkoşa ilk sıradayken, 9 olayla da Mağusa yaşanan olaylarla ikinci sırada yer alıyor.

Özlem ÇİMENDAL

Ülkede 2017 yılının ilk iki ayında meydana gelen şiddet, bıçaklama, kundaklama, gasp ve tecavüz olayları korkutucu boyuta ulaştı. Hemen her gün yeni bir olayın yaşandığı KKTC’de 2017’nin ilk iki ayında artan şiddet olayları ise vatandaşı da tedirgin eder oldu.

Olaylarda Lefkoşa ve Mağusa başa baş

Şiddet, tehdit, darp olaylarının başını çektiği adli olayların yaşandığı şehir olarak Lefkoşa başı çekerken onu hemen ardında Mağusa izliyor. 2017’nin Ocak, Şubat aylarını kapsayan, gazete manşetlerine ve mahkemelere yansıyan olaylarda 14 adli olayla Lefkoşa ilk sıradayken, 9 olayla da Mağusa yaşanan olaylarla ikinci sırada yer alıyor.

Girne’de şiddet daha az

İlk 2 aylık süre içerisinde Girne’de yaşanan şiddet olayları Lefkoşa ve Mağusa’ya göre oldukça düşük kalıyor. Girne bu süre içerisinde 6 şiddet içerikli olay ile güne gözlerini açtı.

Kavga, darp, tehdit olayına karışanlar ağırlıklı yabancı uyruklu

Kavga, darp, yaralama, cinsel saldırı olaylarına karışanların ağırlıklı olarak Nijerya ve Pakistan uyruklu oldukları gözlemlenirken, Vietnam uyruklular da dikkat çekiyor.

2017 Ocak-Şubat yaşanan şiddet olayları

*Ocak ayının hemen başında, Mağusa’da Kaliland bölgesinde Nijeryalı öğrenciler arasında çıkan kavgada 25 yaşındaki S.W. göğüs, karın ve boyun bölgelerinden olmak üzere toplam 3 kez bıçaklanmıştı.

*Lefkoşa’da Avukat F. M.’nin ofisine giderek orada bulunan avukat Ezgi Gazioğlu’nu darp eden N. K. tutuklanarak Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

*Mağusa’nın tanınmış iş adamlarından O. A.’yı kız arkadaşı için ölümle tehdit eden oğlu F. A. tutuklandı.

*Lefkoşa’da Kumsal Parkı içerisinde kendisine baktığı gerekçesiyle  Y. O. Y.’yi bıçaklayan Hüseyin Akar tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

* Nijerya uyruklu A. A., iş bulmak vaadiyle evine götürdüğü Zambiya uyruklu 20 yaşındaki genç kadını eve kilitleyip önce darp ardından tecavüz etti.

*Dörtyol kavşağında, Beyarmudu’na götürmek için aracına aldığı baş harfleri N.E. olan bayana tecavüz etmek için portakal bahçelerine kaçırdığı iddia edilen H. B, mahkemeye çıkarıldı.

*Mağusa’da 39 yaşındaki taksi şoförü O. Y.’yi kasığından ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan A. H. T. Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

*Girne’de meydana gelen olayda kendisi ile cinsel ilişkiye girmeyen eşini darp edip kaburga kemiğini kıran E. B. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

*Eğlenmek için gittiği barda alkolü fazla kaçıran A. T., iş yeri sahibinden para istedi, ret cevabı alınca işletmeciyi ölümle tehdit etti. T., işletme sahibinin şikâyeti üzerine tutuklanarak Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

*Mağusa’da Nijerya uyruklu öğrencilerin arasında çıkan kavgada başına sert bir cisimle darbe alan C. O. ağır yaralanırken, M. E. N. ve M. İ. ise “Ağır yaralama” ve “Katle teşebbüs” suçlamasıyla tutuklanarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

*Haspolat’da bir şantiyenin lojmanında 2 kişi delici aletlerle birbirini ağır yaraladı. İkisi de Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım bölümünde müşahede altına alındı.

*Girne’de alkol tesiri altında bir işyerine ait 5 aydınlatma lambasını kıran ve civardaki 11 araca zarar veren Ö.D. teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

*Lefkoşa Kızılbaş Bölgesinde, E. K.’ya ait arabayı kundaklayan zanlı O. Ş. tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

*Lefkoşa’da 14 yaşındaki genç kıza tehdit yolu ile tecavüz eden sanık H. D. aleyhindeki karar dün Ağır Ceza mahkemesinde açıklandı.

*Haspolat’ta kaldıkları işçi lojmanında yılbaşı kutlaması yaparken birbirlerini kesici aletlerle yaralayan Vietnam uyruklu zanlılardan N. V. M.’nin teminata bağlanmasının ardından diğer zanlı P. D. T. de hastaneden taburcu olmasının ardından tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

*KKTC’ye çalışma ön izniyle gelen Pakistan uyruklu M. S. P. ile M. A. R., Mağusa’daki evlerinden zorla alınıp araba bagajına konularak Lefkoşa’ya kaçırıldılar ve ellerindeki toplam 1400 dolar ile 800 TL nakit para gasp edildi. Pakistan uyruklu P. ile R.’yi araba bagajına koyup Lefkoşa’ya kaçıran ve ellerindeki paraları gasp eden E. U., Ö. Y. ve Pakistan uyruklu M. A. tutuklandı.

*Lefkoşa’da bir öğrenci yurdunda kendisine ders notlarını vermediği gerekçesi ile müşteki M. E. C.'yi yumruk atarak çene kemiğini kıran O. D. tutuklanarak  mahkeme huzuruna çıkarıldı.

*Lefkoşa Kızılbaş Bölgesinde, aralarında husumet bulunan E. K.’ya ait arabayı kundakladığı gerekçesi ile tutuklanan zanlı O. Ş. mahkeme huzuruna çıkarıldı.

*Mağusa’da misafirliğe giden 19 yaşındaki K. M., aynı evde yine misafir olarak bulunan ve aralarında sözlü tartışma çıkan M. B.’yi kalçasından bıçakla yaraladığı gerekçesiyle tutuklandı.

*Lefkoşa’da infiale neden olan ve aralarında O. K.’nın da olduğu üç kişiyi darp ederek vahim zarara uğratan zanlılar mahkemeye çıkarıldı.

*Gönyeli’de, birlikte yaşadığı ev arkadaşını gazla zehirlemeye çalışan zanlı B. S. E. tutuklanarak Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

*Girne’ye bağlı Akdeniz köyünde boşanmak isteyen eşi M. M.’yi karnından bıçaklayan 29 yaşındaki G. M. tutuklanarak Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

*Ülkede her anlamda yaşanan sıkıntılar vatandaşın tahammül sınırlarını zorlamaya başlarken, Lefkoşa’da yol verme yüzünden minibüs şoförü ile paketçi genç birbirine girdi.

 

*İş adamı B. A. ile B. E. Ltd. arasındaki itilaflı bir arazi nedeniyle bıçaklar konuştu. İş adamı B. A.’nın korumaları Ö. U. ile H. K.’yı yaralayan zanlı E. T. ile suçla bağlantılı olduğu belirtilen E. D. gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı.

Yeni Bakış

 

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.