1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. SİGARA İÇENLER DİKKAT!
SİGARA İÇENLER DİKKAT!

SİGARA İÇENLER DİKKAT!

En etkili sigara bırakma yolu...

A+A-

En etkili sigara bırakma yöntemi sayesinde hayatınızın büyük bir problemi olan sigara alışkanlığından kısa süre içinde kurtulabileceksiniz. Uzmanların yaptığı araştırmalara göre sigara alışkanlığından kurtulmak için birçok farklı yöntem mevcut. En etkili sigara bırakma yöntemini tercih ederek çok daha sağlıklı bir yaşama merhaba diyebileceksiniz. Peki, hayat kalitenizi büyük oranda yükseltecek en etkili sigara bırakma yöntemleri hangisi? İşte cevabı…

Fiziksel bağımlığının yanı sıra psikolojik olarak da büyük bir bağımlılık yaratan sigaradan kurtulmak, en etkili sigara bırakma yöntemleri ile artık çok daha kolay. Birçok farklı şekilde sigaranın bağımlı etkisinden kurtulmanızı sağlayacak yöntem mevcut olsa da sizler hayat tarzınıza ve yaşam kalitenize en uygun yöntemi tercih edebilir, sigara alışkanlığının hayatınızdan kalıcı bir şekilde çıkarabilirsiniz. En etkili sigara bırakma yöntemleri hakkında araştırdığımız yazıya göz atarak en uygun ve etkili sigara bırakma yöntemi ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. En etkili sigara bırakma yöntemi nedir, gelin birlikte göz atalım. 

Uzmanlara göre sigara bağımlılığı tedavi edilebilir bir sorun. Bunun için dikkat etmeniz gereken nokta ise hayat tarzınıza en uygun ve en etkili sigara bırakma yöntemi nedir, bunu keşfetmek.  En etkili sigara bırakma yöntemlerini sizler için derledik, işte o yöntemler…
 

Anti nikotin hapı

En etkili sigara bırakma yöntemlerinden birisi olarak tercih edebileceğiniz yöntemler arasında anti nikotin hapları da yer alıyor. Hap içinde yer alan bupropion isimli madde beyindeki bağımlılık merkezine etki ederek sigara isteğini önlüyor. Kullanım için ilk 3 gün içinde birer tablet alınır, sonraki günler için günlük kullanım dozajı iki katına çıkarılır. Bu yöntemin nikotin tedavisine göre daha etkili bir yöntem olduğu bilinmektedir, anti nikotin hapları ile yapılan sigara bırakma yönteminde yüzde 30 oranında başarı kaydedildiği için tercih edilebilir.
 

Hipnoz

Psikolojik yöntemlerden birisi olarak tercih edilen hipnoz, sigara içme nedenleri analiz edildikten sonra bilinçaltına sigara içmeden yaşamakla ilgili sinyaller yerleştiriliyor. Hipnoz yönteminde başarı oranı ise yüzde 80.
 

Akupunktur

Kulakta bağımlı noktalara yerleştirilen 3 noktaya yapılan iğne ile kişinin sigaraya karşı olan isteğinde azalma meydana geliyor. Akupunktur ile sigara bırakma yönteminde kaydedilen başarı oranı ise yüzde 50.

Nikotin tedavisi

En etkili sigara bırakma yöntemleri arasında önerilen diğer bir yöntem ise nikotin tedavisi. En bilinen yöntemlerden birisi de olan nikotin tedavisinde nikotin bantları cilde yapıştırılır ve nikotin buradan etki etmeye başlar. Bu yöntemde kişinin tükettiği sigara miktarına göre miktarlarda nikotin uygulanır. Günde 15 taneden fazla sigara içenlere haftada 21 mg, 10 adet içenlere 7 -14 mg tavsiye edilir. Günde 10 adetten az sigara içen kişiler için nikotin tedavisine gerek yoktur.Bu yöntem sedef ve deri hastalığı sorunu olan kişilere önerilmiyor.

Elektronik sigara

Sigaranın ortaya çıkardığı etkilerden birisi de dudak tiryakiliği. Eğer sorununuzun dudak tiryakiliği olduğunu düşünüyorsanız sigarayı bırakmak için elektronik sigarayı tercih edebilirsiniz. Bu yöntemin kesin etki yapıp yapmadığı ise henüz doğrulanmadı.

Terapi

En etkili sigara bırakma yöntemi hakkında önerilen tedavi yöntemlerinden birisi de terapi yöntemi. Grup terapilerine katılarak 4 ile 6 haftalık bir süre içinde sigara içme alışkanlığından kurtulabilirsiniz.

Sakızlar

Nikotin sakızlarını tercih edecekler için günde 25 taneden çok sigara içen kişilere 4 mg, daha az içenlerde ise 2 mg olarak kullanım öneriliyor. Nikotin sakızı kullanılırken 5-10 çiğnemeden sonra ağız dinlendirilmelidir. 8 ile 12 haftalık bir süreçte etkisini gösteren nikotin sakızları yavaş bir şekilde çiğnenmeli ve çiğneme süresi 20 dakikayı geçmemelidir. Başarı oranı ise yüzde 8 ile 16 arasında değişmektedir.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.