1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SINIRDA EYLEM!
SINIRDA EYLEM!

SINIRDA EYLEM!

Rumlar protesto edecekler!

A+A-

Erdoğan’ın katılacağı su projesi, Rum gençleri tarafından protesto edilecek

Asrın Projesi çerçevesinde Anamur suyunun Kıbrıs’a taşınması nedeniyle bugün gerçekleştirilecek olan törene Rumlardan tepki yağdı. Rum Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın yanı sıra “Galya Köyü” adı altında örgütlü olan Rum gençlerinin bugün Lokmacı sınır kapısında bir eylem gerçekleştireceği bildirildi.

   Halkı, saat 13.00’te gerçekleştirilecek protesto eylemine katılmaya çağıran örgüt, “Erdoğan, Davutoğlu İstenmiyorsunuz” başlıklı bir metne de imza attı.

   Bu arada Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, Türkiye’den KKTC’ye su temin projesinin açılış töreni öncesinde açıklama yaparak tepkilerini dile getirdiği belirtildi.

   Bakanlık açıklamasında “Türkiye ile işgal bölgeleri arasında denizaltından borularla su bağlantısı, uluslararası hukuku ve Kıbrıs Cumhuriyeti yasalarını ihlal etmiştir”denildi.

    Bunun, Kıbrıs’ın kuzeyininin,  Türkiye bünyesine dahil edilmesini, işgalin güçlenmesini ve Kıbrıs üstündeki Türk nüfuz ve denetimini en üst noktaya getirmeyi hedefleyen yasadışı bir eylem olduğunu savunan Rum Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şunlar kaydedildi:

    “Yasadışı su bağlantısının, Kıbrıs sorununun çözümü sürecinde özellikle kritik bir aşamada meydana gelen bir işgal oldubittisi daha olduğunu” öne süren Bakanlık, “Türkiye bu projeyle, sadece Kıbrıs’a taşınacak suyun sahipliğini koruyarak değil, yönetilmesine ilişkin şartları da dikte ederek, işgal bölgelerindeki varlığını güçlendiriyor.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.