1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞOK BASKIN
ŞOK BASKIN

ŞOK BASKIN

Şok baskın

A+A-

Zeytinlik’teki evden zeytin yerine 200 gram uyuşturucu ve 53 bin sahte Amerikan doları çıktı

Çiğdem AYDIN
Girne’ye bağlı Zeytinlik köyünde bir eve düzenlenen operasyonda, 200 gram uyuşturucu ve 53 bin sahte dolar ele geçirildi alınan bir ihbar üzerine harekete geçen polis, suçla bağlantılı oldukları iddiasıyla Şaban Adsız ve Kahraman Hüddamoğlu’nu gözaltına aldı. Zanlılar dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarılırken, ele geçirilen uyuşturucu ve sahte paralar basına sergilendi.

Mahkemeye zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Zeytinlik bölgesinde zanlı Şaban Adsız’a ait evde polis tarafından arama yapıldığını, yapılan aramada 376 adet sigara içerisine doldurulmuş 200 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile tüplü televizyon içinde gizlenmiş 233 deste halinde 530 adet 100’lük banknotlardan oluşan 53 bin sahte dolar bulunduğunu belirtti. Polis, ayrıca üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet hassas terazinin de bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Sahte paraları televizyonun içine saklamışlar
Polis, tüplü televizyon içerisinde bulunan sahte paraların piyasa değerini artırmak maksadıyla, desteler içerisine banknot büyüklüğünde kâğıtlar yerleştirilerek, paraların piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 372 bin 500 dolar gösterilmeye çalışıldığını ifade etti.

Zanlı Şaban Adsız’ın gözaltına alındığını ifade eden polis, yapılan araştırmada suçla bağlantısı olduğu tespit edilen Kahraman Hüddamoğlu’nun da yakalandığını, evinde yapılan aramada içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir sigara doldurma aleti bulunarak emare alındığını dile getirdi. Zanlılar hakkında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, ilk etapta 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti

Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk kararı verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.