1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞOK İDDİA!
ŞOK İDDİA!

ŞOK İDDİA!

Jasmine Court Hotel gazinosunda...

A+A-

Kaçak öğrenci mi çalıştırılıyor?

Jasmine Court Hotel Gazinosunda çalışma izni olmadan çalışan kişiler olduğu ve Çalışma Dairesi müfettişlerinin bu kişilerin varlığından haberdar olmasına rağmen konuyla ilgili hiçbir denetlemenin yapılmadığı iddia edildi.

Deniz ABİDİN

Çalışma Dairesi müfettişlerine birçok kişi tarafından Jasmine Court Hotel Gazinosunda çalışma izni olmadan çalışan kişiler hakkında şikayetlerin gittiği ve Daire müfettişlerinin bu kişilerin varlığından haberdar olmasına rağmen konuyla ilgili hiçbir denetlemenin yapılmadığı iddia ediliyor.  Yeni Bakış’a ulaşan kaynak, Jasmine Court Hotel Gazinoda çalışma izni olmayanlar yanında öğrencilerin de çalıştırılmakta olduğunu ifade ederek, gazino yönetiminin rahat bir şekilde facebook sayfasında öğrenci çalıştırdığı fotoğraf ve video kayıtlarını yayımlamaktan çekinmediğini belirtti.

Gazino içinde öğrenci mi çalıştırılıyor?

Gazinolara KKTC vatandaşı ve öğrencilerin girmesinin yasak olduğunun bilinmesine rağmen öğrencilerin gazino içinde öğrenci kampüsü gibi çalıştırıldığını iddia eden kaynak,

Gazinolarda aktif bir şekilde çalışması gereken kameraların Jasmine Court Hotel Gazinoda  çalışmadığını, güvenlik departmanı diye bir departmanın olmadığını belirtti.

Gazetemize konuşan söz konusu kaynak, hiçbir kurumdan bir yetkilinin bu tarz usulsüzlükleri denetlemediğine dikkat çekerek, polisin dahi gazinoya baskın yapmadığını iddia etti.

Kanunlar ve kurallar hiçe mi sayılıyor?

 

Yeni Bakış’a konuşan kaynak iddialarını şu şekilde sürdürdü, “İstanbul’dan V.T. ve Ö.K. adında iki kişi devamlı turist vizesi ile KKTC’ye gelerek Jasmine Court Hotel ve gazinosunda yöneticilik yapıyor. Ülkeye girişlerinde ise gümrüğe tabii kumar makinelerinin elektronik parçalarını kaçak yolla ülkeye sokuyor. Ülkede turist gibi kalıp otelin gazinosunda faaliyet gösteriyorlar. Gazinonun, gazinocular birliği bünyesinde hiçbir yönetici kaydı, genel müdür sıfatıyla çalışan hiçbir yetkili yok. Jasmine Court Hotel, vakıflara ait olmakla birlikte beş yıldızlı olarak çalışan bir hoteldir. Hotel ve gazinonun sahipleri parayı veren düdüğü çalar anlayışıyla bu ülkenin Turizm Bakanlığının, Gazinocular Birliğinin, kanunlarını ve kurallarını hiçe saymaktadır. Personel ve müşterilerden tutun da birçok kişi bu kurumu polisten tutun da Bakanlara kadar şikayet etmiş, davalar açılmıştır. Fakat ne yazık ki sonuç alınamamaktadır. Bunlar karşısında devletin sessiz kalıp bu usulsüzlüklere göz yumması akıllarda soru işareti bırakıyor. Devlet bu kadar aciz midir? Yoksa yetkililer sus payı mı alıyor? Kurumlarımız bir iki kişinin paralı oyuncağı haline gelmemeli”

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum