1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ŞONYA: "KIBRIS SORUNUNDA ÇÖZÜME HER ZAMANKİNDEN FAZLA YAKLAŞILDI"
ŞONYA: "KIBRIS SORUNUNDA ÇÖZÜME HER ZAMANKİNDEN FAZLA YAKLAŞILDI"

ŞONYA: "KIBRIS SORUNUNDA ÇÖZÜME HER ZAMANKİNDEN FAZLA YAKLAŞILDI"

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Bengü Şonya, Kıbrıs sorununda çözüme her zamankinden fazla yaklaşıldığını savundu.

A+A-

Şonya bugün yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki tüm kesimlerin mevcut durumu iyi değerlendirmesini isteyerek, ne olursa olsun görüşlerin iyi niyetle ortaya konması gerektiğini, “Görüşelim” diyerek Kıbrıs sorununun çözülemeyeceğini belirtti.

Bengü Şonya, “DP sürecin nasıl gelişeceğini aylar öncesinden öngörmüş, olası bir görüşmede Türk tarafının pozisyonlarının nasıl olması gerektiği yönünde detaylı görüş belirtmişti”  dedi.

Bengü Şonya, mecliste temsil edilen siyasi partileri de, çözüm yolunu açacak pratik öneriler ortaya koymaya, bunları halkla paylaşmaya davet etti.

GÜNEY KIBRIS’TAKİ EKONOMİK KRİZ…

 “Güney Kıbrıs ekonomisinin bugün geldiği durumda Kuzey Kıbrıs’ın hiçbir fonksiyonu yoktur. Ancak Güney’in ekonomik zorluklarını çözüm istemeyen kesimler hem Güney’de ( Türk bayrağı yakarak), hem Kuzey’de (aşağılayıcı ifadeler kullanarak) istismar etmeye çalışmaktadırlar. Güney’de yaşanan ekonomik krizin bizatihi kendisi değil ama bu durumun ortaya çıkaracağı olası mentalite değişikliği çözümün önündeki kemikleşmiş peşin hükümlerin ortadan kalkmasını sağlayacak önemli bir unsurdur” diyen Şonya, çözüm sürecinde destekleyici, gerçekçi ve yenilikçi öneriler ortaya konulmasının önemine dikkat çekti.

Şonya, DP’nin Kıbrıs Hava Yolları konusundaki ortaklık önerisini hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:

“Bu öneri Kuzey’in AB Gümrük Birliği’ne alınması önerimiz kadar önemlidir. Üstelik birçok açmazı ortadan kaldıracak ezber bozan bir öneridir. Bu önerileri partisel çıkar uğruna anlamsız gerekçelerle kenara itmeye çalışmak, ortaya hiçbir şey koymadan eleştirmek Kıbrıs halkına yapılacak en büyük kötülüktür.”

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.