1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SOSYAL SİGORTALAR BATTI DEMEK DOĞRU DEĞİL"
"SOSYAL SİGORTALAR BATTI DEMEK DOĞRU DEĞİL"

"SOSYAL SİGORTALAR BATTI DEMEK DOĞRU DEĞİL"

"Sosyal Sigortalar battı demek doğru değil"

A+A-

 

Geçtiğimiz dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Aziz Gürpınar, Sosyal Sigortalar Dairesinde yaşanan sorunları değerlendirdi. Gürpınar: “Sigortalar sorun yaşıyor ama battı demek doğru değildir” dedi.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar katıldığı bir televizyon programında Sosyal Sigortaların durumunu değerlendirdi.

Gürpınar, Sigortaların sorun yaşadığını fakat bu sorunların bir günde çözülemeyeceğine dikkat çekerek, “Battı ifadesini kullanmak doğru değildir” dedi.

Gürpınar; “80 bin 500 kişi sigortalıdır, her ay 32 bin emekliye maaşı ödenmektedir. Bunlar düşünüldüğünde sorunlar yaşayan bir sigortalar dairesi olabilir ama konuşurken daha dikkatli konuşulması gerektiğini düşünüyorum. 2012 yılında yapılan yasal düzenlemeler olumlu sonuçlarını 2017'de gösterecektir. Bu önemlidir. Kayıt dışılıkla mücadele de atılacak olumlu adımlar da var. bunları hep birlikte düşünmeliyiz” dedi.

Sosyal Sigortalar konusunda karamsar olmadığını da belirten Gürpınar, kimsenin de karamsar olmaması gerektiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.