1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SOYER DE ÇIKSA ÇEKİLMEM
SOYER DE ÇIKSA ÇEKİLMEM

SOYER DE ÇIKSA ÇEKİLMEM

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Haziran ayında yapılacak olan kurultayına hazırlanıyor. İlçe seçim kongrelerini büyük ölçüde tamamlayan partide yeni ilçe başkanları ve yönetim kurulları şekillendi.

A+A-

Partinin mevcut Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun yanı sıra eski Genel Başkan Ferdi Sabit Soyer’in de adaya olacağı yönündeki söylemler, partide görüş ayrılıkları yaşandığı iddialarını beraberinde getirdi. CTP’deki atmosferi ve son durumu Günaydın Ada programında anlatan Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu, adaylığıyla ilgili açıklamalar da yaptı.

YÜZDE 85-90 BANA DESTEK
Adaylığı değerlendirdiğini belirten Yorgancıoğlu bazı görüş alışverişlerinde bulunduğunu söyledi. Konuştuğu kesimlerin yüzde 85-90’lık kesiminin kendisinin aday olmasına sıcak baktığını ifade eden Yorgancıoğlu, henüz resmi bir açıklama yapmadığını ve bu konuyu değerlendirdiğini belirtti. Yorgancıoğlu; “Bu süreçler partimizin ileri taşınacağı süreçler olarak değerlendirilmelidir. Ama ben birkaç gün daha sorgulamaya devam edeceğim. Zaten bir müracaat süresi de açılmamıştır ama hazırlık süreci vardır. Sonuçta müracaatlar açıldığında o konudaki son kararımızı vereceğiz” dedi.

LTB’Yİ KAYBETSEYDİK İSTİFA EDERDİM
Başkent Lefkoşa’daki seçimlerin kendisi için de önemli bir sınav olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, LTB’yi kaybetmeleri halinde istifa etmiş olacağını da söyledi. Aynı durumun genel seçimler için de geçerli olduğunu belirten Yorgancıoğlu; “Parti başkanlığım süresince yapılacak ilk seçimlerde partim birinci parti çıkmazsa görevi bırakacağım”dedi. Liderlerin ve parti başkanlarının partilerini ileriye götürmek yolunda adımlar atması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Yorgancıoğlu, bunu başaramamaları halinde de görevi bir başkalarına bırakmalarının daha doğru olduğuna vurgu yaptı. Kendisine güvendiğini belirten Yorgancıoğluülke genelindeki sorgulamalarda da kendilerini birinci parti gördüklerini ifade etti.

KİMİN ADAY OLDUĞU MÜHİM DEĞİL
Partide eski genel başkanlardan Ferdi Sabit Soyer’in de başkanlığa aday olacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Yorgancıoğlu; ‘Soyer aday olursa yarıştan çekilir misiniz’ sorusuna da net yanıt verdi. Yorgancıoğlu; “Hayır böyle bir şeyi düşünmem. Ben yapacağım sorgulamadan sonra parti tabanının büyük bir çoğunluğu adaylığımı isterse kimin aday olacağı çok da mühim değildir” dedi.

GİRNE’DE OLAY ÇIKMADI
CTP’nin Girne İlçe Kongresi’nde bazı vekillerin yumruk yumruğa geldiği yönündeki haberleri yalanlayan Yorgancıoğlu, Girne’de istenmeyen olaylar yaşanmadığını belirtti. Tansiyonun bir ara yükseldiğini doğrulayan Yorgancıoğlu; böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını da savundu.

GEREKİRSE VERİRİZ
UBP’deki sıkıntıların ve Meclis çalışmalarının aksaması durumunda güvensizlik önergesi verip vermeyecekleri yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Yorgancıoğlu, geçmişte iki kez önerge verdiklerini ve ikisinin de reddedildiğini söyledi. “Mevcut şartlar oluşmadan üçüncü önergeyi verirsek ve reddedilirse partimizin itibarı zedelenir” diyen Yorgancıoğlu yine de gerek duyulması halinde önerge verebileceklerini de ifade etti.

POLİS NAKİL TÜZÜĞÜ’NDE HATA YAPTIK
CTP’nin de geçmiş dönemlerde bazı hatalar yaptığını belirten Yorgancıoğlu, bu hatanın bedelini iktidardan giderek ödediklerini söyledi. Yapmış oldukları hataların partizanlık olmadığını belirten Yorgancıoğlu, partisinin en büyük yanlışlığı dükkanların çalışma saatleri ve Polis Nakil Tüzüğü’nde yaptığını söyledi. Yorgancıoğlu konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Marketlerin açılış- kapanış saatlerinde yanlışlık yaptık; istikrarlı olmadı. Polislerin tayin tüzüğünde yanlışlık yaptık. Esas yanlışlığı partizanlıkta yapmadık. Bizi bununla suçlayanlar ne yazık ki yanlış düşünüyorlar.”

 

Kaynak: Star Kıbrıs

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.