1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'SUÇ HAFİF, SERBEST YARGILAYIN'
'SUÇ HAFİF, SERBEST YARGILAYIN'

'SUÇ HAFİF, SERBEST YARGILAYIN'

'Suç hafif, serbest yargılayın'

A+A-

 

İsmet Feleek'i savunan Avukat Barış Mamalı, müvekkilinin hafif bir suç işlediğini ve tutuksız yargılanmasını talep etti. Ülkede 12 yıldır bulunan iş sahibi Felek'n KKTC'den kaçmayacağı üzerinde duran Mamalı, 'Tutuksuz yargılanan kaç kişi ülkeden kaçtı ki? Araştırmalarıma göre binde bir bulunmaz' diyerek ilginç iddialarda bulundu.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi önünde 20 Ağustos 2015 tarihinde çıkan ve Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde devam eden kavganın taraflarından Felek grubu sanıkları dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyetinin huzuruna çıktı.

Sanıklardan İsmet Felek’in Avukatı Barış Mamalı, davaya yeni müdahil olduğunu belirterek dava evraklarını incelemek için mahkemeden kısa bir süre talep etti. Sanıkların yargılanmalarında hazır bulunmalarını sağlayan durumlarda alternatif olarak teminat ile serbest bırakılabilecekleri hususu varken tutukluluğun ağır bir önlem olduğunu savunan Mamalı, sanıkların yargılanacakları davaların çok ciddi davalar olmadığını ileri sürdü.


“Benzer meselelerde benzer uygulamaya gidilmedi”

KKTC’de lise ve üniversite öğrencileri arasında çıkan büyük kavgaları hatırlatan Mamalı, “özellikle Yakın Doğu Üniversitesi’nde iki taraf arasında çıkan olayda okul resmen talan edildi” diyerek benzer hiçbir olayda sanıkların hakkında uzun süreli tutukluluk kararı çıkmadığını anımsatarak müvekkiline de farklı bir uygulama yapılmaması gerektiğini savundu.


“Müvekkilimin ailesi ve işi buradadır kaçmaz”

Müvekkili İsmet Felek’in 12 yıldır KKTC’de bulunduğunu, ailesinin ve işinin burada olduğunu belirten Mamalı, müvekkilinin üst sınırı 7 yıl olan bir davanın yargılanmasından kaçması için bir neden olmadığını iddia etti.

Ülkemizde neredeyse teminata bağlanan hiç kimsenin yargılanmaktan kaçmadığını iddia eden Mamalı, bunun ülkemizde yargıya olan güveni gösterdiğini öne sürerek, “bu ülkemiz için övünülecek bir durumdur” şeklinde konuştu. Tutukluluk halinin sanığa bir an önce suçunu kabul ettirmeye yönelik bir baskı oluşturduğunu savunan Mamalı, müvekkili İsmet Felek’in tutukluluk halinin kaldırılıp mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.


İddia Makamı: İcraat kararları var

Mamalı’dan sonra mahkemeye hitabını yapan İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ahmet Özlemler, KKTC’nin ada ülkesi olduğu, ülkeyi yasa dışı yollardan terk etmenin kolay olduğuna ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de kaçan suçluları iade etmediğine yönelik bulgu yapılarak tutukluluk emri verilen bazı icraat kararları olduğunu anımsattı. Huzurdaki davada ithamı destekleyen ciddi bir şahadet olduğunu ve sanıkların mahkum edilmelerinin kuvvetle ihtimal olduğunu iddia eden Özlemler, İddia Makamı olarak duruşmaya hazır olduklarını ve duruşmalarında kısa süre içerisinde başlayacağını ifade ederek savunma avukatının yaptığı talebin reddedilmesini talep etti.


Tutukluluk hali devam

Huzurundaki hitapları değerlendiren Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti kavgaya taraf olan diğer grubun sanıklarının da tutuklu bulunmasını, sanığın KKTC vatandaşı olmaması nedeni ile yargılanmaktan kaçma ihtimali olmasını ve çok kısa süre içerisinde duruşmanın başlayacağını belirterek sanıkların tutuklu yargılanmalarının daha sağlıklı olacağı kanaatine vardıklarını söyledi ve savunma avukatının talebini reddetti.


24 Kasım’da devam edilecek

Diğer savunma avukatlarının da durumu tezekkür etmek üzere süre istemesi üzerine Heyet başkanı Kıdemli Yargıç Peri Hakkı davayı itham ve duruşmaya başlamak üzere 24 Kasım 2015 tarihine ertelediğini açıkladı.

Kıbrıs - Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.