1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SURLARİÇİ'NDE BÜYÜK TEHLİKE!
SURLARİÇİ'NDE BÜYÜK TEHLİKE!

SURLARİÇİ'NDE BÜYÜK TEHLİKE!

Tehlike saçıyorlar!

A+A-

Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan asırlık binaların kaderine terk edilerek yıkılmaya bırakılması ülke imajını zedeliyor. İmajın yanında her an yıkılmaya hazır bir görüntü sergileyen binalar tehlike saçıyor.

Eniz ORAKCIOĞLU

Lefkoşa Surlariçi’ndeki tarih her geçen gün biraz daha yok oluyor. Bölgede bulunan tarihi eser niteliğindeki yapılar, terkedilmiş ve atıl durumda olmalarının yanında tehlike de saçıyor. Sayıları azımsanmayacak kadar olan bu konutların yoldan geçen araç, turist ve vatandaş açısından yarattığı tehlike büyük. Bunun yanında çevrede bulunan çocuk ve gençlerin de terkedilmiş bu yapıları uyuşturucu madde kullanım yeri olarak benimsemesi de çevre sakinlerini oldukça endişelendiriyor. LTB’nin bu binaları mühürlemesi de bu yerlerin kötü amaçlı kullanılmasına engel olmuyor.

 

“Tarihi binalar kötü imaj yaratıyor”

Asırlık Surlariçi evlerinin bugünkü  perişan hali vatandaşın da tepkisine neden oluyor. Turistin arşınladığı surlar içindeki bu manzaranın ülkemiz için çok kötü bir imaj yarattığını belirten vatandaş, “Biran önce bu tarihi binaların restore edilerek şehrin kullanımına açılması gerek.”

 

Yıkılmak üzere olan evler tehlike saçıyor

Tarihi evlerin harap, yıkık hali tehlike saçıyor. Çürüyen balkon ve panjurlar yoldan geçen araç ve insanların her an üzerine düşebeilecek gibi duruyor. 

Yıkılmaya yüz tutan bu binaların çatlamış duvarları, yerinden çıkmış taşları, yıkılmak üzere olan ahşap balkonları her an çökerek ciddi bir olaya da sebebiyet verebilir. 

Atıl durumdaki binalarda uyuşturucu kullanıyorlar

LTB tarafından mühürlenerek kapatılan bu binaların birçoğu kullanılmaz halde ve kaderine terk edilmiş bir şekilde duruyor. Bu yapılar, içine girip uyuşturucu madde kullanan gençler ve çocuklar içinde en az içtikleri zehir kadar tehlike saçıyor. Çevrede ikamet eden vatandaş da bu konuda çocukları için duydukları korkuyu dile getiriyor.

Yeni Bakış

 

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.