1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'SUSTUKÇA HATALAR ÇOĞALIYOR!'
'SUSTUKÇA HATALAR ÇOĞALIYOR!'

'SUSTUKÇA HATALAR ÇOĞALIYOR!'

Anne okuldan şikayetçi!

A+A-

Anne Vehbiye Şehzade Efe, Mehmetçik İlkokulu’nda eğitim gören bir oğlunun sınıfta düşüp kolunu kırdığını, diğer oğlunun ise okul saatinde, salıncakta sallanırken düşüp başını çarptığını söyledi. Efe, bu olaylar olurken çevrede öğretmen olmadığını iddia etti

Ayşe BULUT

Anne Vehbiye Şehzade Efe, Mehmetçik İlkokulu’ndaki idareden ve çocukların güvenliği için okulun fiziki koşullarının yeterli olmadığından şikâyetçi.

Geçtiğimiz ekim ayında oğlunun öğretmenin sınıfta olmadığı bir anda arkadaşını korumak isterken yaşanan itiş kakıştan yere düştüğünü ve kolunu kırdığını anlatan anne Efe, olay sonrası kimsenin konuyla ilgili önlem almadığını iddia etti.

Efe, konuyu büyütmediğini, gerekli yere şikâyetini bildirdiğini ancak geçtiğimiz gün de küçük oğlunun salıncaktan düşerek başını çarptığını söyledi. Okul girişinde beklediği sırada küçük oğlunun, teneffüs bittikten sonra hala salıncakta sallandığını gördüğünü, derse girmemesi üzerine müdahale etmek için yanına gidecekken olaya tanıklık ettiğini belirten Efe, etrafta nöbetçi öğretmen olmadığını öne sürdü, bu durumu eleştirdi.

Efe, “Sustukça hatalar çoğalıyor. Şikâyet etmekte çok geç kaldım” dedi.

“Kapılar açık”

Efe, okula giriş için üç kapı bulunduğunu, hepsinin de açık olduğunu ifade ederek çocukların güvenliğinin olmadığını belirtti.

Kapıların açık olması nedeniyle çocukların yola çıkabileceğini, okuldan kaçıp eve gidenlerin olduğunu okul idaresine bildirdiğini ifade eden Efe, okul saatlerinde kantine toptancıların geldiğini, öğretmen ve hademelerin arabalarıyla okula girip çıktığını belirterek çocukların güvenliğinin de olmadığını savundu.

“Etrafta nöbetçi öğretmen yok”

Okul parkının da çok kötü durumda olduğunu anlatan Vehbiye Şehzade Efe, okul kapısında arabayla beklediği sırada küçük oğlunun salıncaktan düştüğünü gördüğünü ve hemen yanına gittiğini belirtti.

Efe, okula girip, nöbetçi öğretmenlerin nerede olduğunu bağırarak sorduğunu, bağırmanın üzerine müzik öğretmeninin yanına geldiğini söyledi.

Efe okulda, “Yeter artık. Biz sustukça siz bir adım ileri gidiyorsunuz Hiç değişen bir şey yok. Kapılar açık, bir çocuk dışarı çıksa başına bir şey gelse ne yapacaksınız?” diye sesini yükselttiğini ifade etti.

Okul idaresi: Ders zili çalınca nöbetçi öğretmenler sınıfa girer

Mehmetçik İlkokulu Okul İdaresi ise, teneffüs saatlerinde iki nöbetçi öğretmenin dışarıda dolaştığını belirterek ders zili çaldıktan, öğrenciler sınıflara gittikten sonra çocuğun salıncaktan düştüğünü kameralardan gördüklerini söyledi.

Okul idaresi, ders zili çalınca nöbetçi öğretmenlerin ders yapmak için sınıflarına girdiğini de vurguladı. Çocuğun teneffüs sırasında salıncağa binemediğini ve ders zili çaldıktan sonra sallanmaya başladığını ifade eden okul idaresi, velinin büyük oğlunun kolunun kırılmasından dolayı da sorunlar yaşadığını bu nedenle tepki gösterdiğini belirtti.

Okul idaresi, okul kapılarının da en kısa zamanda takılacağını belirtti.

Şeren: Kapılar cuma günü takılacak

Okul Aile Birliği Başkanı Cenk Harbay Şeren de, okul kapılarıyla ilgili sorunun kendilerinden önceki yönetimin projesi olduğunu ifade ederek projeyi yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Şeren, durumu Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı olarak bildirdiklerini, maddi yardım istediklerini belirterek okul kapılarının bitmek üzere olduğunu, cuma günü takacaklarını ifade etti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.