1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İNSAN YAŞAMI İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR GIDA MADDESİ”
“SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İNSAN YAŞAMI İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR GIDA MADDESİ”

“SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İNSAN YAŞAMI İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR GIDA MADDESİ”

21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ

A+A-

GÖNYELİ İLKOKULU’NDAKİ ÖĞRENCİLERE SÜT ÜRÜNLERİNDEN OLUŞAN KAHVALTI DAĞITILDI

AMCAOĞLU: “SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İNSAN YAŞAMI İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR GIDA MADDESİ”

ATASAYAN: “ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ İÇİN SÜT TÜKETİMİ ÖNEMLİ”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, 21 Mayıs Dünya Süt Günü  nedeniyle, sütün faydalarını anlatmak ve tüketimi artırmak amacıyla ada genelindeki tüm ilkokullara 25 bin süt dağıtacak.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, hafta boyunca sürecek etkinlikler kapsamında bugün Gönyeli İlkokulu’ndaki öğrencilere süt ürünlerinden oluşan kahvaltı dağıtıldı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Koop-Süt ve Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu’nun işbirliği ile düzenlenen etkinliğe, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, , Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları ve SÜTEK yetkilileri katıldı.

AMCAOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada, süt ve süt ürünlerinin insan yaşamı için vazgeçilmez bir gıda maddesi olduğunu hatırlattı ve bu bilinci yerleştirip, geliştirerek yetişen nesillerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

Süt üretimini gün geçtikçe artırarak hem ülke insanının ihtiyaçlarını karşılamayı, hem de ülkeye önemli bir gelir getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Amcaoğlu, yıllık 60 litre olan kişi başı süt tüketimini 100 litre üzerine çıkarmak için çalıştıklarını belirtti.

ATASAYAN

Çocukların gelişimi için süt tüketiminin önemine dikkat çeken Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ise bu farkındalığın yaratılması için çalıştıklarını söyledi.

Atasayan, Gönyeli İlkokulu’ndaki dersliklerin yıkılıp 6 yeni derslik yapılacağı müjdesini de verdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, öğrenci andını okudu. Daha sonra sütün önemini vurgulayan sinevizyon gösterimi eşliğinde öğrenciler, bakanlarla birlikte kahvaltı ettiler, eğlenceli dakikalar geçirdiler.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.