1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TABELA REKLAMLARIYLA İLGİLİ
TABELA REKLAMLARIYLA İLGİLİ

TABELA REKLAMLARIYLA İLGİLİ

Lefkoşa Türk Belediyesi

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) 51/1995 sayılı “Belediyeler Yasası” ve Fasıl 50 “Reklamların Teşhiri (Denetim) Yasası” uyarınca, Belediye sınırları içerisinde gerekli çalışmaları başlattı.

LTB’den yapılan açıklamada, reklam levhası, bildiri dağıtımı, reklam, afiş, pankart teşhiri gibi faaliyetleri kapsayan çalışmalar çerçevesinde, LTB sınırları içerisinde, özel mülk içerisine reklam levhası asmak isteyen, özel ve/veya tüzel kişiler, bildiri dağıtmak isteyen işyeri sahipleri ve LTB’ye  ait alanlarda,  reklam, afiş, pankart vb. şeyleri teşhir etmek isteyen işyeri sahiplerinin, önceden LTB Reklam Şubesi’ne müracaat ederek izin işlemlerini tamamlamak zorunda oldukları bildirildi.

Bu konuda çalışma yapmak isteyenleri mükellefiyetlerini yerine getirme konusunda uyaran LTB, izinsiz yapılacak her işleme belediye  ekipleri tarafından müdahale edileceğini duyurdu.

Açıklamada, bu yıl itibarı ile, kentin değişik noktalarında ve işyerlerinin bünyesinde ve/veya önünde bulunan, her türlü reklam tabelası ve levha veya pankartın, ilgili yasa ve tüzük gereği ücretlendirilip  faturalandıracağı belirtilerek, tüm  işyeri sahiplerinin, reklam, tabela ve levhalarını, en geç, 22 Ocak  tarihine kadar gözden geçirerek, vergisini ödemek istemeyeceklerini kaldırmaları gerektiği ifade dildi.

Açıklamada, belirtilen hususlara uymayan işyeri sahiplerine ait reklam levhaları ve tabelaların  ücretlendirilip faturalandırılacağına da dikkat çekilerek, yasaya uygun olmayanların LTB ekipleri tarafından kaldırılacağı uyarısında bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.