1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TABİPLER BİRLİĞİ: "ŞİDDET DURDURULMALI"
TABİPLER BİRLİĞİ: "ŞİDDET DURDURULMALI"

TABİPLER BİRLİĞİ: "ŞİDDET DURDURULMALI"

KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ, TÜRKİYE’DE YAŞANAN OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ

A+A-

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Türkiye’de yaşanan olaylarda toplumun demokratik hak arayışı hakkını kullanmasına izin verilmesi ve şiddetin derhal durdurulması gerektiğini belirtti.

Birlik Genel Sekreteri Dr. Özlem Gürkut, Türkiye’de yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Yaşanan olaylar sırasında yaralanan ve sağlık sorunları yaşayan insanlara, sokaklarda, parklarda, evlerde, dükkanlarda müdahale eden, sağlık hizmeti vermeye çalışan meslektaşlarını ve tıp fakültesi öğrencilerini kutlayan Gürkut, “Halkın demokrasiye, ülkesine, şehirlerine ve kültürüne sahip çıkmasını, adalet arayışını, baskı ve zulme karşı direnişini selamlarız” dedi.

Gürkut, İstanbul Taksim’de planlanan yapılaşmaya karşı son bir yıldır örgütlenen Taksim Dayanışma Platformu’nun direnişinin, Gezi Parkı içindeki ağaçların kesilerek yerine alış veriş merkezi inşa edilmesi girişimiyle doruk noktaya taşındığını kaydetti.

Sivil bir direniş, çevreci bir hareket olarak başlayan eylemlerin, devletin güvenlik güçlerinin şiddeti sonrası çığ gibi büyüyerek tüm Türkiye’ye yayılan bir halk ayaklanmasına dönüştüğünü belirten Gürkut, “bunda iktidarın antidemokratik uygulamaları, bireysel hak ve özgürlükleri, sosyal yaşamı sınırlandırmaya ve kendince şekillendirmeye çalışan girişimlerinin de etkisinin rol oynadığını” kaydetti.

“ÜLKE DEĞERLERİ BİR BİR YOK EDİLİYOR”

Gürkut, açıklamasına şöyle devam etti:

“Uzaktan da olsa olayları dikkatli bir şekilde izlemekte olan biz Kıbrıslılar, AKP iktidarının ülkemizdeki yaptırımları sonucu külliye yapılması girişimi, enerji kaynaklarının elden çıkartılması, dış sermayenin ülkemize yerleşmesi, kurumlarımızın özelleştirilmesi ve elden çıkartılması veya kapatılması gibi uygulamaları ve baskıları yıllardır yaşamaktayız.”

Ülkenin değerlerinin bir bir yok edildiğini savunan Gürkut, “Dünyayla bağlarımız tamamen kopartılarak tamamıyla bağımlı hale gelmemiz planlanmaktadır. Toplumsal sosyal yapımıza ve kültürümüze müdahale edilmektedir” dedi.

Gürkut, şiddetin ülkede de giderek yaygın hale getirildiğini, demokratik hak arayışı önüne engeller konulduğunu, halkın baskılara maruz kaldığını savundu.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.