1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARİHİ EVLER FUHUŞ VE UYUŞTURUCU YUVASI
TARİHİ EVLER FUHUŞ VE UYUŞTURUCU YUVASI

TARİHİ EVLER FUHUŞ VE UYUŞTURUCU YUVASI

Tarihi evler fuhuş ve uyuşturucu yuvası

A+A-

Ahmet İLKTAÇ

Mağusa’da Çamlık Yolu'nda, İngiliz Sömürge idaresi Dönemi'nde İngiliz valilerinin yaşadığı, Kıbrıs Cumhuriyeti Dönemi'nde de yüksek rütbeli devlet adamlarının ikamet ettiği yapıların birçoğu, günümüzde, ilgisizlik ve bakımsızlıktan dökülürken, fuhuş yapılan veya uyuşturucu kullanılan mekanlar haline geldi. Mağusa için kültürel ve tarihsel değere sahip olması gereken evlerin birçoğu ne yazık ki yıkılmaya başladı.

Kapalı Maraş'ın hemen sınırında, Çamlık Yolu üzerinde,1920'li yıllarda inşa edildikleri öğrenilen yapılar içerisine bırakılan iç çamaşırları, alkol şişeleri, karton ve gazete kağıtları ile yapılmış yataklar, tuvalet kağıtları ve insan dışkıları, çok kötü bir görüntü oluşturuyor. Kapı ve pencereleri kırık olan evler, alkol kullananların da uğrak yerleri arasında. Şikayette bulunan bir vatandaş, yol üzerinde bulunan evlerin kötü amaçlarla kullanıldığını, mekanların uyuşturucu ve fuhuş yuvası olduğunu söyledi.

12674956_10153442266536325_1397386846_o.jpg

Evlerin bakımsızlıktan yıkılmak üzere olması nedeniyle ciddi tehlike arz ettiğini de kaydeden vatandaş, tarihi öneme sahip olan evlerin göz göre göre yok olmasının kabul edilebilir olmadığım belirtti. Bölgede Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Namık Kemal Lisesi ve Canbolat Ortaokulu'nun bulunduğuna dikkat çeken vatandaş, eski yapıların öğrenciler için de tehlike arz ettiğini bildirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.