1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “TAŞERON FİRMAYLA HEKİM İSTİHDAMI MESLEĞİMİZİ AŞAĞILAYICI BİR TAVIR”
“TAŞERON FİRMAYLA HEKİM İSTİHDAMI MESLEĞİMİZİ AŞAĞILAYICI BİR TAVIR”

“TAŞERON FİRMAYLA HEKİM İSTİHDAMI MESLEĞİMİZİ AŞAĞILAYICI BİR TAVIR”

TIP-İŞ’TEN SAĞLIK BAKANI HASİPOĞLU’NA YAZI

A+A-

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), yasal boş kadrolar dururken, taşeron firmalar aracılığıyla hekim istihdamını, meslek gruplarını aşağılayıcı bir tavır olarak değerlendirdiklerini belirterek, böylesi bir uygulamayı gerekçesi ne olursa olsun kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Tıp-İş Başkanı Dr. Erol Şeherlioğlu, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’na gönderdiği yazıda, tavır değişmezse hukuk yoluyla haklarını arayacaklarını ve her türlü yasal eyleme başvuracaklarını bildirdi.

Şeherlioğlu, TAK’a da açıkladığı yazısında, son 4 yıldır boş olan hekim kadrolarının doldurulması, mevcut kadroların güncellenmesi amacıyla yaptıkları görüşmelerin, uyarıların ve eylemlerin hiçbir sonuç vermediğini, sorunlarının katlanarak büyüdüğünü ifade etti.

Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu, Bakan Hasipoğlu’na yönelik yazıda şunları kaydetti:

“Ucuz emek, güvencesiz ve kabul edilemez çalışma koşulları altında çalışan, çalışmaya zorlanan üyelerimize yeni uygulamayla sağlıkta taşeronlaşmayı getirecek özel şirket aracılığıyla (temizlik şirketi) çalışma teklif edildiği duyumunu almış bulunuyoruz. Yasal boş kadrolar dururken taşeron firmalar aracılığıyla hekim istihdamını sizin de bir mensubu olduğunuz meslek grubumuzu aşağılayıcı bir tavır olarak değerlendiriyoruz. Böylesine bir uygulamayı gerekçesi ne olursa olsun kabul etmemiz mümkün değildir.

Bu tavrınız sürerse hukuk yoluyla hakkımızı arayacağımızı ve her türlü yasal eyleme başvuracağımızı belirtir saygılar sunarım.”

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.