1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAŞKENTLİLERİN YOL ÇİLESİ BİTMİYOR
TAŞKENTLİLERİN YOL ÇİLESİ BİTMİYOR

TAŞKENTLİLERİN YOL ÇİLESİ BİTMİYOR

Taşkentlilerin yol çilesi bitmiyor

A+A-

Taşkentlilerin yıllardır kanayan yarası haline gelen Taşkent-UKÜ yolu bir türlü yetkililerin ilgisini çekmiyor. Her gün yüzlerce sürücü tarafından kullanılan yolda, asfalt kusurları tehlike saçıyor

Duygu ALAN

Taşkent-UKÜ yolu, tehlikeli konumu ile adeta kazaya davetiye çıkarıyor. Köstebek yuvasını andıran Taşkent-UKÜ yoluna uzun süredir el değmiyor.

Derin çukurların ve yırtıkların bulunduğu asfalt yolun engebeli oluşu tehlike yaratırken yolda aydınlatma da bulunmuyor.

Asfalttaki kusurlar nedeni ile zaten dar olan yolda bazı yerlerde iki araç yan yana geçemiyor, araçlardan biri muhakkak bankete düşmek zorunda kalıyor.

Köy halkı isyan ediyor

Taşkent-UKÜ yolundaki asfalt kusurları ve aydınlatma olmaması sebebi ile can güvenliklerinin tehlikede olduğunu savunan Taşkentliler, yetkililerin ilgisizliğine isyan etti.

Taşkent halkı, sürücülerin can ve mal güvenliğini tehdit eden Taşkent- UKÜ yolunun tadil edilerek ihtiyaca cevap verebilir duruma getirilmesini istedi.

Güzergahta asfalt kusurları olmaması nedeni ile sıklıkla trafik kazası meydana geldiğini söyleyen Taşkentliler, “İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” diye sitem etti.

Taşkentliler, yetkililere bir kez daha çağrıda bulunarak Taşkent-UKÜ yolunun elden geçirilmesini istedi.

Aşandır: Taşkent-UKÜ yolu bir an önce elden geçirilmeli

Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, Taşkent-UKÜ yolunun gelişigüzel asfaltlandığından engebeli olduğunu ve bu yolun bir an evvel yeniden elden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Yolda tehlike arz eden kusurlar sebebi ile köy halkının isyan noktasına geldiğini söyleyen Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, şöyle dedi: “Taşkent birçok bölge ile Lefkoşa arasında köprü görevini gören bir yerleşim yeridir. Her gün yüzlerce kişi Taşkent- UKÜ yolunu kullanmaktadır. Yol asfalttaki sorunlar nedeni ile güvenli değildir. Taşkent-UKÜ yolunda yol güvenliği eksikliğinden kaynaklanan onlarca kaza meydana gelmiştir. Halkın isyanına ve yaşanan kazalara rağmen yolda gerekli tadilat yapılmamaktadır.”

Durmuş Aşandır, Taşkent-UKÜ yolunda aydınlatma olmamasının da ciddi şikayet konusu olduğunu söyleyerek yolun akşam saatlerinde aydınlatma olmadığından can güvenliğini tehdit ettiğini belirtti.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.