1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATAR’DAN AÇIKLAMA…
TATAR’DAN AÇIKLAMA…

TATAR’DAN AÇIKLAMA…

Tatar’dan açıklama…

A+A-

“SAĞLIKLI BİR SEÇİM İÇİN TÜM LİSTELERİN ADAYLARCA GÖRÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

“ÖZGÜRGÜN BUGÜNE KADAR PARTİYE HİÇBİR KATKI YAPMAMIŞTIR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, UBP’nin şaibesiz, sağlıklı bir seçim yapmasını istediklerini yineleyerek “Bu nedenle bir an önce tüm listelerin adaylar tarafından görülmesini, onaylanmasını ve imzalanmasını talep ediyoruz” dedi.

Tatar, yazılı açıklamasında, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün yaptıkları nedeniyle ileride çok kötü anılacağını savundu.

Özgürgün’ün kendisinin bakanlık alamayınca Genel Başkan adayı olduğu yönündeki iddiası ve genel seçimlere gidilirken parti genel başkanlığında tek aday olacağına dair söz verdiği şeklindeki söyleminin doğru olmadığını kaydeden Tatar, Özgürgün’ün karşısına adayların çıkmasından rahatsız olduğunu ve bugüne kadar partiye hiçbir katkı yapmadığını iddia etti.

Tatar, Özgürgün’ü kendilerini dışlamakla, üye listesini kendilerine ve ilçe başkanlarına vermekten kaçınmakla suçladı.

Tatar açıklamasında şunları kaydetti:

“Biz, UBP’nin şaibesiz, sağlıklı bir seçim yapmasını istiyor, bu nedenle bir an önce tüm listelerin adaylar tarafından görülmesini, onaylanmasını ve imzalanmasını talep ediyoruz.

Biz, UBP tabanından gelen şikâyetlere, partimize yıllarca hizmet veren insanlardan yükselen isyana kulak veriyor, UBP’nin CTP’nin altında küçük ortak olarak kalmasına, tüm uyumsuzluklara, problemlere rağmen kurultay uğruna yapılanlara ses çıkarılmamasına tepki gösteriyor CTP ile koalisyonun kurultay sonrasında masaya yatırılacağını ve yetkili organlarımızın devam edip etmeyeceğine karar vereceğini söylüyoruz.

Biz, UBP’nin birilerinin yeni siyasi oluşumlar için elini ovuşturmasına neden olacak kadar politikasız, yönetimsiz, projesiz, plansız kalmasını değil, yapacağı atılımlarla Kıbrıs Türk Halkı’nın refah ve mutluluğunu artırmasını, Kıbrıs konusundaki tarihsel duruşunun gereğini yerine getirmesini savunuyoruz.

Ve inanıyor, görüyorum ki halkımız da parti üyelerimiz de Özgürgün’ün her bakımdan başarısız yönetiminin artık sona ermesi noktasında bizimle hem fikirdir.”

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.