1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “TAVRIMIZ UBP’YE DEĞİL KÜÇÜK’ÜN YÖNETİM ŞEKLİNE”
“TAVRIMIZ UBP’YE DEĞİL KÜÇÜK’ÜN YÖNETİM ŞEKLİNE”

“TAVRIMIZ UBP’YE DEĞİL KÜÇÜK’ÜN YÖNETİM ŞEKLİNE”

UBP MİLLETVEKİLİ KAŞİF: “TAVRIMIZ UBP’YE DEĞİL KÜÇÜK’ÜN YÖNETİM ŞEKLİNE”

A+A-

“SONUNA KADAR PARTİ İÇİNDE KALMA VE SİYASET YAPMA KARARLILIĞINDAYIZ”

UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, “tavırlarının UBP’ye değil, İrsen Küçük’ün (UBP Genel Başkanı ve Başbakan) UBP ve ülkeyi yönetme şekline bir tepki olduğunu”  belirterek, herhangi bir partiye katılma kararları olmadığını, bir parti de kurmadıklarını, sonuna kadar parti içinde kalarak siyaset yapacaklarını vurguladı.

Kaşif, bu yola kimseden telkin alarak çıkmadıklarını ifade ederek UBP’nin kurultay sürecinde yaşananları yok sayarak bir yere varmaya çalışılamayacağını belirtti.

UBP Milletvekili Ahmet Kaşif, birlikte hareket ettiği UBP’li milletvekilleri adına yaptığı açıklamada, çok uzun bir süredir partileri UBP’ye oy veren çok geniş bir kesimin sesine kulak vererek “ülke ve parti idaresinde yanlışlar yapıldığını” söyledikleri ve bunun önüne geçilmesi için parti içinde ve mecliste üzerlerine düşeni yapma gayretinde bulundukları görüşünü ifade etti.

“KURULTAY SÜRECİNDE YAŞANANLARI YOK SAYARAK BİR YERE VARMAYA ÇALIŞMAK GERÇEKLİK OLAMAZ”

Ahmet Kaşif, şunları savundu:

“UBP Kurultay sürecinde yaşananlar ortadadır. Kurultay sürecinde yaşananları yok sayarak bir yere varmaya çalışmak gerçekçilik olamaz, bu yaklaşım ülkeye ve partiye bir yarar sağlamaz. Bizler yaşanan süreci değerlendirerek UBP Genel Başkanı ve Başbakan’a Ulusal Birlik Partisi’nin parti içi birlik ve bütünlüğünün sağlanması adına gerekli adımların atılması konusunda tüm uyarıları defalarca yapmış olmamıza rağmen bu uyarıların karşılığını hiçbir zaman göremedik.

İyi niyetli tüm çabalarımız partisel çıkarlar göz ardı edilerek tamamen kişisel siyasi çıkarlara heba edilmiştir.

Genel Başkan, partideki sorunlara çözüm üretmek yerine her zaman oyalayarak kendisine kurultayda destek vermeyen arkadaşlarımızı sindirmek ve dışlamak yolunu seçmiştir. Her görüşmede kapalı kapılar ardında bizlere verilen uzlaşı sözleri, bir gün sonra yine Genel Başkan tarafından yapılan bir basın açıklaması ile berhava edilmiştir.”

Ahmet Kaşif, toplumun çeşitli kesimlerinin Küçük hükümetinin istifası ve erken seçim istemlerinin de ortada olduğunu belirterek, tüm bunları değerlendirerek hükümete güvensizlik önergesi verilmesini destekleme kararı aldıklarını kaydetti.

“UBP’YE DEĞİL, KÜÇÜK’ÜN YÖNETİM ŞEKLİNE TEPKİ”

Tavırlarının UBP’ye değil, İrsen Küçük’ün UBP ve ülkeyi yönetme şekline bir tepki olduğunu ifade eden Ahmet Kaşif, UBP içinde kalma ve siyaset yapma kararlılığında ve UBP’ye bağlı olduklarını da vurguladı.

“SONUNA KADAR UBP’DE KALACAĞIZ”

“Kimseden telkin alarak bu yola çıkmadık. Sadece ve sadece Ulusal Birlik Partisi’ne oy verenlerin çok geniş kesimine, halka kulak vererek hareket ettik, ediyoruz ve edeceğiz. Herhangi bir partiye katılma kararımız yoktur. Bir parti de kurmuş değiliz. Daha önce de ifade ettiğimiz üzere sonuna kadar Ulusal Birlik Partisi’nin içinde kalacağız” diyen Kaşif, UBP’nin 
sevginin, saygının hakim olduğu, ülke sorunlarına çare üreten, şeffaf, hesap soran, hesap veren gerçekten güçlü bir parti olmasını savunduklarını ve bundan sonra olacaklara halkla ve UBP tabanıyla karar vereceklerini belirtti.

UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, “güçlü ve haklı olduklarını” kaydederek, hedeflerinin UBP’yi iktidardan indirmek olmadığını; parti oylarının yüzde 44’ten yüzde 26’ya inmesine neden olduğunu öne sürdüğü İrsen Küçük’e ve sergilediği yönetim anlayışına son vermek olduğunu ifade etti.

“NASIL SEÇİLDİĞİ ORTADA”

Hedeflerinin yanlış icraatlar yaptığını iddia ettiği İrsen Küçük’ün başbakanlığına son vermek olduğunu kaydeden Ahmet Kaşif, “Kimse bize, ‘İrsen bey madem ki Genel Başkan seçildi ona boyun eğeceksiniz’ demesin. Sayın Küçük’ün nasıl seçildiği ortadadır ve Sayın İrsen Küçük bizim UBP içindeki varlığımıza tahammül göstermeyerek yaşananların başlıca sorumlusudur” ifadelerini kullandı.

Kaşif, ülkeye yeni bir siyaset anlayışının yerleşmesini istediklerini ifade ederek, Anayasa,Seçim ve Halkoylaması Yasası, Siyasal Partiler Yasası, Meclis İç Tüzüğü’nün değişmesini; üçlü kararname kapsamının daraltılmasını ve ekonomide hızlı kalkınmaya yol açacak adımların atılmasını istediklerini vurgulayarak halkımızın kendilerinden beklediğinin de bu olduğunu ve bunun için var olduklarını kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.