1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TC’DEKİ TERÖR OLAYLARI KINANDI
TC’DEKİ TERÖR OLAYLARI KINANDI

TC’DEKİ TERÖR OLAYLARI KINANDI

İnsan Hakları Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık;

A+A-

 

İTTİFAK, ATLILAR, MURATAĞA VE SANDALLAR ŞEHİTLİKLERİNE YAPILAN ZİYARETİ DE KINADI

İnsan Hakları Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık Türkiye’deki terör saldırıları ile sivil, asker ve polise verdirilen kayıplar için Türk Ulusu’nun acılarını paylaştıklarını belirterek, başsağlığı ile şehitlere Tanrı’dan rahmet diledi.

Işık, Bağımsızlık İttifakı’nı oluşturan örgütler adına yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye’de azgınlaştırılmak istenen terörü ve bu terörün arkasındaki canileri ve dış güçleri” kınadı.

Atlılar, Muratağa ve Sandallar Şehitliğine Rum siyasiler ile birlikte yapılan ziyareti de kınayan Işık, Kıbrıs Türk halkının hassasiyet gösterdiği bir konuda şehit ailelerinin de izninin alınmış olması gerektiğini ifade etti.

Ziyareti düzenleyen Kıbrıs Türk ve Rum siyasi parti yetkililerine “şehitlerin hayatta olan katillerinin tespiti ve tutuklanarak yargılanmaları” sağlanması ve şehit ailelerine 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti hükümeti tarafından tazminat ödenmesi talebinde bulunmaları çağrısı da yapan Işık, söz konusu siyasi partilerin ancak bu şekilde gerçek anlamda barışa hizmet edeceklerini savundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.