1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TDP: “MÜZAKERELER İÇİN ORTAM VAR, İKİ TARAFTA DA İRADE YOK”
TDP: “MÜZAKERELER İÇİN ORTAM VAR, İKİ TARAFTA DA İRADE YOK”

TDP: “MÜZAKERELER İÇİN ORTAM VAR, İKİ TARAFTA DA İRADE YOK”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Kıbrıs sorununun çözüm müzakerelerinin başlaması için ortamın müsait olduğunu, ancak her iki tarafta da eksik olanın çözüm iradesi olduğunu söyledi.

A+A-

Özyiğit yaptığı yazılı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in erken müzakerelerden kaçtığını, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da bunu fırsat bilerek her gün demeç verdiğini ve zaman sınırlaması istediğini ileri sürerek,  erken, kalıcı ve adil bir çözümün her iki tarafın da öncelikleri arasında yer almadığını savundu. 

Son günlerde uluslararası aktörlerin harekete geçtiklerini kaydeden Özyiğit, bu aktörlerin yaptıkları açıklamalarda “çözüm için ortam uygun” mesajı verdiklerini kaydetti.

Özyiğit, 29 Mayıs’taki yemeğin başlangıç olması ve kapsamlı müzakerelerin başlamasının ardından kısa sürede olumlu sonuçlanması beklentisini dile getirdi

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’in Kapalı Maraş’ın yasal sahiplerine iadesi ile birlikte Mağusa Limanı’nın doğrudan ticarete açılması önerisinin dikkate alınması gerektiğini kaydeden Özyiğit, “Bir yandan kapsamlı müzakereler devam ederken, ikinci adım da,  eş zamanlı olarak Ercan Havaalanı’nın direkt uçuşlara açılması ile Türkiye’nin limanlarını Kıbrıs Cumhuriyeti’ne açması olabilir” ifadelerini kullandı.

Özyiğit, hidrokarbon gazı ile petrol ve su konularının kapsamlı müzakerelerde katalizör rol oynayabileceğini de ifade etti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.