1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TECAVÜZ VE SOYGUNUN ARDINDAN KUMARA GİTTİ!
TECAVÜZ VE SOYGUNUN ARDINDAN KUMARA GİTTİ!

TECAVÜZ VE SOYGUNUN ARDINDAN KUMARA GİTTİ!

Tecavüz davasında yeni bulgular!

A+A-

Kaçırdıkları 23 yaşındaki gence borç senedi imzalatıp, tecavüz ettikten sonra bin 500 TL parasını zorla alan M.B ile koruması A.D, yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

Emine UYSAL

Lefkoşa'da kaçırdıkları 23 yaşındaki bir gence borç senedi imzalatıp, tecavüz ettikten sonra bin 500 TL parasını zorla almakla suçlanan zanlılar M.B ile koruması A.D, yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

“Cinsel tecavüz”, “Soygun”, “Cinsel ilişkiye girmek için alıkoyma”, “Şiddet tehdidi”, “Resmi evrak sahteleme, tedavüle sürme”, “Kumar oynamak” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı M.B’un aleyhine iki dava daha getirildi.

M.B’nin tecavüz ve soygun eylemlerinin hemen ardından müştekiden zorla ve şiddet kullanılarak alınan bin 500 TL ile kumara gittiği belirtildi. M.B’nin ayrıca kullanımında olan ve emare alınan aracın koçanını sahtelediği de ortaya çıktı.

Aleyhlerindeki 7 günlük tutukluluk süreleri dolan zanlılar M.B ve A.D, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube’de görev yapan Polis memuru Hamza Tarman’ı dinletti.

Polis, olayı yeni bulgularla anlattı

Mahkemede yeminli şahadet veren Hamza Tarman, zanlı M.B'nin, 19 Mart'ta saat 15.30'da 23 yaşındaki Ö.Y. H. ile Sülkem Simit Evi önünde buluştuklarını ve M.B'un salon aracıyla buluşma yerine geldiğini anlattı.

Tarman, "Müşteki aracın ön koltuğuna oturdu. Zanlı A.D, aracın arka koltuğunda gizlendi ve müştekinin sırtına yumruk vurdu. Müştekiyi, Kanlıköy'de boş araziye götürdüler" dedi.

Tarman, müştekiyi, zanlı M.B'yle birlikte olması için tehdit ettiklerini belirterek, boş bir kâğıda 5 bin TL'lik borç senedi imzalatıp, toplam uzunluğu 19 santim olan bıçağı gösterip, tehdit ederek, müştekiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini anlattı. Tarman, tecavüz anında zanlı A.D'nin aracın dışına çıkarak, gözcülük yaptığını belirtti.

“Tecavüzden sonra soygun gerçekleşti”

Polis memuru Tarman, zanlıların, olayın akabinde müştekiyi, Metropol bölgesindeki Ziraat Bankası ATM'sine götürüp, borç senedi olduğu gerekçesiyle toplam bin 500 TL parasını çekmesini sağlayarak, parayı zorla alıp, soygun suçunu işlemekle methaldar olduklarını anımsattı.

Her iki zanlının da müştekinin şikâyeti üzerine gözaltına alındıklarını belirten Tarman, gönüllü ifade verip, suçlarını kabul ettiklerini mahkemeye aktardı.

“Aracın koçanına adını yazıp, evrak sahteledi”

Hamza Tarman, M.B'nin 19 Mart'ta tutuklandığında kullandığı KR 499 plakalı aracın koçanını gösterip, aracın kendisine ait olduğunu beyan ettiğini ancak 27 Mart'ta aracın resmi koçanıyla gelen bir kişinin aracın kendisine ait olduğunu, ayrıca aracın bir bankaya rehin olduğunu belirttiğini anlattı.

Tarman, araştırma yapıldığını ve M.B'nin koçana kendi adını yazarak, resmi belgeyi sahtelediğinin tespit edildiğini kaydetti.

“Soydu, kumara gitti”

Polis memuru Hamza Tarman, zanlı M.B'nin 19 Mart'ta konu suçların işlemesinin ardından müştekiden zorla alınan parayla bir kumarhaneye gittiği ve parayı harcadığının tespit edildiğini aktardı.

Tarman, zanlı M.B'nin KKTC, TC ve Amerikan vatandaşı olduğunu, diğer zanlının ise TC ve KKTC vatandaşı olduğunu belirtti.

Suçun toplumda infial yarattığına ve özellikle de cinsel tecavüz suçunun müebbet hapis cezası öngören çok vahim bir suç olduğuna değinen Tarman, her iki zanlının da tutuklu yargılanmasını talep etti.

Savcı: Yargılanmaktan kaçabilirler

Savcı Ayşe Kaymak Şadi, suçların Ağır Ceza Mahkemesi kapsamına girdiğine ve ithamların çok ciddi olduğuna işaret etti.

Savcı Şadi, zanlıların çift vatandaşlıkları olduğuna ve yargılanmaktan kaçabileceklerine dikkat çekip, tutuklu yargılanmalarını talep etti.

Zanlıların avukatı Meltem Şah Avcısoyu, talebe itiraz etmedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, özellikle cinsel tecavüz suçunun vahim bir suç olduğuna vurgu yaptı.

Yargıç Reynar, zanlıların yargılanıncaya değin, üç ayı aşmamak üzere Merkezi Cezaevi'nde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.