1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEKİN’İN BAŞI DERTTE
TEKİN’İN BAŞI DERTTE

TEKİN’İN BAŞI DERTTE

Tekin’in başı dertte

A+A-

Girne’de bir faaliyet gösteren bir otelde inşaat işçisi olan Abdullah Tekin, elektrik kablolarını çalınca kendini hakimin önünde buldu
 
Elmas TOKAY

Girne’de uzun süredir bir otelde inşaat işçisi olarak çalışan Abdullah Tekin, çalıştığı otele ait elektrik kablolarını çalınca, gözaltına alınıp, mahkemeye çıkarıldı.

Yapılan şikayet sonrası soruşturma başlatan polis Tekin’in bu suçu işlediği tespit etti ve mahkeme emriyle Tekin’i tutukladı. Meseleyle ilgili soruşturmasını tamamlayan polis, zanlı Tekin’i dün teminat için Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkardı.

Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları’nın huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Serhat Özcü’yü tanık olarak dinletti.

Özcü, zanlı Abdullah Tekin’in “sirkat” suçundan methaldar olduğunu kaydetti. Meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını ifade eden Özcü, bu aşamada, zanlının ilerde davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökan Asafoğulları ise meselenin ciddiyetine dikkat çekerek, zanlının hakkındaki davalar görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanması, kimlik ve seyahat belgelerine el konulması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispatı vücut yapmasına emretti.

Asafoğlulları ayrıca, zanlının, 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve zanlı lehine KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 30 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Tekin, teminat şartlarını yerine getirerek yargılanacağı süreye kadar serbest kaldı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.