1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TEKME ATTI VE EBİNABO BALKONDAN DÜŞTÜ”
“TEKME ATTI VE EBİNABO BALKONDAN DÜŞTÜ”

“TEKME ATTI VE EBİNABO BALKONDAN DÜŞTÜ”

Mağusa’da Meindinyo’yu darp ettikleri sırada 17 metre 60 santim yükseklikten beton zemine düşerek ölmesine neden oldukları iddia edilen Nijerya uyruklu 2 sanığın duruşmasına dün de devam edildi.

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 26 Aralık 2015 tarihinde, Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’yu darp ettikleri sırada Meindinyo’nun 17 metre 60 santim yükseklikten beton zemine düşerek ölmesine neden oldukları gerekçesiyle başta “Adam öldürme” davası olmak üzere toplam 6 davadan yargılanan sanık Olalekan Nicholas Agboola ve Adetola Oluwadamilar Odorinde’nin duruşmasına dün de devam edildi. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen duruşmada Mağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli Görüntü İnceleme Uzmanı Polis Memuru Mehmet Bakır, Olay Yeri İnceleme Şubesinde Uzman Asistanı Polis Memuru Murat Arkoy ve maktül Meindinyo’nun ev arkadaşı olan görgü tanığı Toshukwu Luke Anemeze tanık olarak dinletildi.

“Sanık Agboola ayağına tekme attı, sanık Odorinde ise karnına yumruk attı...”

İddia Makamı adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz tarafından mahkemede tanık olarak dinletilen görgü tanığı Toshukwu Luke Anemeze olay gecesi gördüklerini ve yaşadıklarını mahkemeye anlattı. Anemeze, 26 Aralık 2015 gecesi salondaki koltukta uyuduğu sırada aralarında sanıkların da bulunduğu 4 kişinin eve geldiğini ve ev arkadaşı olan maktül Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo ile kavga ettiklerini akabinde ise Meindinyo’nun balkona çıktığını anlattı. Meindinyo’nun balkonda sırtı balkon korkuluklarına dayalı şekilde durduğunu gördüğünü söyleyen Anemeze, sanık Olalekan Nicholas Agboola’nın maktül Meindinyo’ya tekme atarken sanık Adetola Oluwadamilar Odorinde’nin ise maktülün karnına yumruk attığını, maktül Meindinyo’nun ise sanık Agboola’nın ayağına tekme atmasının ardından kayarak balkondan aşağıya düştüğünü gördüğünü ve sanıkların ise “Düştü, düştü” diye bağırdıklarını duyduğunu anlattı. Anemeze, sanıkların akabinde evden kaçarken kendisini koltukta yatırken fark ettiklerini ve sanıkların kendisini de dövmeye başladıklarını söyledi. Sanıkların evden kaçmasının ardından odasına gittiğini ve dolap içerisine saklanan “Emeka” lakaplı bir arkadaşının dolaptan çıkarak sanıkların gidip gitmediğini sorduğunu anlatan Anameze, daha sonra ikinci katta kalan komşularına giderek yardım istediklerini ve kısa sürede ambulans ile polisin geldiğini söyledi.

Duruşmaya 10 Nisan tarihinde devam edilecek...

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, duruşmaya devam etmek üzere davayı 10 Nisan tarihine tehir etti.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.