1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. TELSİM’İN ATATÜRK İLE İLGİLİ 4’ÜNCÜ KOMPOZİSYON YARIŞMASI
TELSİM’İN ATATÜRK İLE İLGİLİ 4’ÜNCÜ KOMPOZİSYON YARIŞMASI

TELSİM’İN ATATÜRK İLE İLGİLİ 4’ÜNCÜ KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Telsim’in, Milli Eğitim Bakanlığı, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürlüğü işbirliğinde, ortaokul ve liseler arasında düzenlediği 4. Atatürk konulu kompozisyon yarışması sonuçlandı.

A+A-

ÖDÜLLER, 27 ARALIK’TA MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NIN DA KATILACAĞI TÖRENLE VERİLECEK

Telsim’in, Milli Eğitim Bakanlığı, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürlüğü işbirliğinde, ortaokul ve liseler arasında düzenlediği 4. Atatürk konulu kompozisyon yarışması sonuçlandı.

Telsim’den yapılan açıklamaya göre, her yıl farklı bir konu seçilerek düzenlenen ve bu yılki konusu “Kadın” olarak belirlenen yarışmada, Atatürk’ün, “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözünü yorumlayan öğrenciler, kadının toplumdaki yerini hayallerinde şekillendirdiler. KKTC genelindeki tüm ortaokul ve liselerin katılımına açık olan yarışmada, ortaokullardan 63, liselerden ise 65 kompozisyon değerlendirmeye alındı.

DERECEYE GİRENLER

Milli Eğitim Bakanlığı jürisi ve Telsim’in yetkililerinin yaptığı değerlendirme sonucunda, ortaokullarda birinciliği, Bayraktar Ortaokulu’dan Eliz Esengin, ”Onlardan Öğrendiğimiz Sevgiyle” isimli kompozisyonu ile kazandı.

Yarışmada, Türk Maarif Koleji’nden Emre Berk “Kadınlar” isimli kompozisyonu ile ikinciliği, Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’ndan Simge Mine Türkarslan da “Sen Yoksan Gelecek Yok” isimli kompozisyonuyla ortaokullarda üçüncü oldu.

Liselerde ise, Lefkoşa Türk Lisesi’nden Cansu Arslan “Hayatın Mimarları” isimli kompozisyonu ile birinci oldu.

Yine Lefkoşa Türk Lisesi’den Gülbahar Akay “Kadınlar” isimli kompozisyonu ile ikinci; Türk Maarif Koleji’nden Nur Güneş Arslan da “Kadın Her Yerde” isimli kompozisyonu ile üçüncü oldu.

Yarışmada birinci gelene Vodafone Smart Tab 10 Tablet, ikinciye VodafoneAsura cep telefonu, üçüncüye ise bir yıllık data yüklü 3G Vodafone modem hediye edilecek.

Kazanan öğrencilere ödülleri, öğretmenlerine ise sertifikalarının, 27 Aralık Cuma günü, Milli Eğitim Bakanlığı’nda düzenlenecek ve Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun da katılacağı törenle verileceği ifade edildi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.