1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “THALASSEMİAYI SIFIRLADIK”
“THALASSEMİAYI SIFIRLADIK”

“THALASSEMİAYI SIFIRLADIK”

THALASSEMİA DERNEĞİ HEYETİ SAĞLIK BAKANI HASİPOĞLU’NU ZİYARET ETTİ... 8 MAYIS TALASAMİYA GÜNÜ...

A+A-

THALASSEMİA  DERNEĞİ HEYETİ SAĞLIK BAKANI HASİPOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Ahmet Varoğlu başkanlığındaki Thalassemia  Derneği heyeti 8 Mayıs Thalassemia  Günü dolayısıyla Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’nu ziyaret etti.

Sağlık Bakanlığı’nda saat 11.00’de gerçekleşen ziyarette, Varoğlu Talasamiya hastalığının geçmişten bu güne kadar geldiği nokta, ve Kuzey Kıbrıs’taki 170 hastanın tedavileriyle ilgili durum ve yaşadığı sorunlar hakkında bilgiler verdi.

KKTC’nin Thalassemiayı durduran ilk ülke olmakla gurur duyduğunu söyleyen Varoğlu, kanserin bugün ülkede daha ileride olmasına rağmen Thalassemia  konusunda iyi bir yerde bulunulduğunu, mevcut 170 hastaya kaliteli tedavinin devamının sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.

Ülkede kan bağışının artık bir politika olmasını istediklerini bildiren Varoğlu, istihdam sorunları, Thalassemia  Merkezi’nin durumu, ihale ilaç-teçhizat konularında tasarrufa gidilmesi, ve vatandaşlıklarla ilgili bazı konularda yaşanılan sorunları da dile getirdi.

HASİPOĞLU

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu da üçüncü dönem bakanlık yaptığına dikkat çekerek, her üç dönemde de Thalassemialılara özel bir ilgi gösterdiğini söyledi.

“KAN BAĞIŞINDA ÖNCE KENDİMİZDEN BAŞLIYORUZ”

Hasipoğlu, kan kampanyaları sayesinde A ve 0 grubu kanlarda sıkıntı kalmadığını, kan kampanyasının “önce kendimizden başlıyoruz” mesajı vermek için bakanlıklardan başlatıldığını kaydetti.

Önümüzdeki günlerde Kuğulu Park’tan başlayacak büyük bir kan kampanyası hedeflendiğini de anlatan Hasipoğlu, Thalassemia  Merkezi’nin ihalesinin tamamlandığını, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’yle birlikte Merkezin de güzelleşeceğini söyledi.

“İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Hasipoğlu, Thalassemia  hastalarının bundan sonra ne Rum tarafına, ne başka bir ülkeye gitmesine gerek kalmadığını kaydederek, Bakanlık olarak konuya özel bir önem verdiklerini ve belli hastalıklarla ilgili derneklerle her zaman işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

“THALASSEMİAYI SIFIRLADIK”

Thalassemianın sıfırlandığını, artık Thalassemialı genç yetişmediğini kaydeden Bakan Hasipoğlu, kanser vakalarının daha da çoğalmaması için sebze meyvede hormon analizlerine başlandığını, personelin eğitimlere gönderildiğini ifade etti.

“SEBZE-MEYVEDE HORMONA RASTLAMADIK”

Sebze-meyvede bugüne kadar hormona rastlanmadığını açıklayan Bakan, kanserin bir sebebi olduğunu ve bunun araştırmasının hem hane bazında, hem ülke ve bölgeler bazında yapılacağını kaydetti.

“Otomasyon sistemini sabote etmeye çalışanlar beni karşısında bulacak” diyen Hasipoğlu, hangi tip kanserin hangi bölgede daha çok yaşandığını uzmanların değerlendireceğini, sağlık haritaları çıkarılacağını ve bunun sağlık alanında bir milat olacağını söyledi.

“TEKNİK DONANIM İLAÇ SIKINTIMIZ YOK”

Hasipoğlu, teknik donanım ve ilaç sıkıntısı bulunmadığını, yeni cihazlar ve yeni ambulansların da yakında devreye gireceğini anlatarak, Sağlık Çalışanları Yasası’yla, Genel Sağlık Sigortası yasalarının hazırlandığını, artık sağlığı otomatiğe bağlamak ve gündemden çıkarmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.