1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TOPLUMUN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BAYRAMI BURUK KARŞILIYOR”
“TOPLUMUN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BAYRAMI BURUK KARŞILIYOR”

“TOPLUMUN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BAYRAMI BURUK KARŞILIYOR”

Ekonomik zorluklar... Buruk bayram...

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ekonomik zorluklar nedeniyle, toplumun büyük çoğunluğunun bayramı buruk karşıladığını savundu.

Cemal Özyiğit, TDP Basın Bürosu aracılığıyla yayınladığı Kurban Bayramı mesajında, tüm İslam dünyasına barış ve huzur içinde sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir yaşam diledi.

Ekonomik zorluklar nedeniyle, toplumun büyük çoğunluğunun bayramı buruk karşıladığını iddia eden Özyiğit, esnafın büyük kesiminin bayramda beklediğini bulamadığını ileri sürdü. Özyiğit, hükümeti, zamanında ödeme yapmamak v sorunların çözümü yönünde adım atmamakla suçladı.

Özellikle son zamanlarda güvenlikle ilgili ciddi sıkıntıların yaşandığını kaydeden Özyiğit, ülkedeki gidişatın hiç de iyi olmadığını ileri sürdü.

MÜZAKERELER OLUMLU HAVADA

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak adına yürütülen müzakerelerin ise olumlu bir havada ilerlediğini belirten Özyiğit, erken, adil ve kalıcı federal bir çözümün önemine vurgu yaptı.

Kıbrıslı Türklerin, uluslararası hukuk dışında kalmasından dolayı çeşitli konularda ciddi mağduriyet yaşadığını belirten Özyiğit, “Uluslararası hukukun içine girmenin tek yolu vardır, o da çözümdür. Çözümün şekli de 11 Şubat ortak metninde belirtildiği gibi, iki bölgeli, iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federasyondur” dedi.

TDP olarak çözüm, demokratikleşme ve sivilleşme mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Özyiğit, amaçlarının Kıbrıs Türk halkına aydınlık yarınlar hazırlamak ve yaşanabilir bir düzen kurmak olduğunu belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.