1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİM YASASI”
“TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİM YASASI”

“TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİM YASASI”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, trafikle ilgili bütün birimleri bakanlık bünyesinde topladıklarını ancak Bakanlar Kurulu’ndan geçen Trafik Hizmetleri’nin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetim Yasası’nın Meclis’ten de geçmesi gerektiğini sö

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, trafikle ilgili bütün birimleri bakanlık bünyesinde topladıklarını ancak Bakanlar Kurulu’ndan geçen Trafik Hizmetleri’nin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetim Yasası’nın Meclis’ten de geçmesi gerektiğini söyledi. Başarır, “Biz bir başlangıç yaptık, bu da yolun yarısıdır” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Başarır, Maliye Bakanlığı bünyesinde bulunan Motorlu Araçlar Mukayyitliği, Gelir ve Vergi Dairesi Ehliyet Müfettişliği Şubesi, Gelir ve Vergi Dairesi Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi, Gelir ve Vergi Dairesi Ehliyetler Birimi, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’na bağlı Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu ve İzin Kurulu’nun Bakanlığına bağlandığını belirtti.

Başarır, sadece Araç Muayene Merkezlerinin eskisi gibi Polis Genel Müdürlüğü’nde kaldığını söyledi.

Başarır, bu uygulamayla herhangi bir konuda ivedilikle kararlar üretilebileceğini belirtti.

Ülkede ölümlü trafik kazalarının sayısının yüksek olduğunu söyleyen Başarır, “Yollara hız kameraları konmuş, yollar elden geçirilmiş, bütün tedbirler alınmış gibi görünse de, daha kazalar, beklenen düşük seviyelere inmemiştir. Biz bunu öncelikli görev olarak bildik. AB’ye girmek istiyorsak ve dünya ülkeleri seviyesinde olmak istiyorsak ileriye yönelik adım atmamız gerek” dedi.

Başarır, aşırı süratten kaynaklanan trafik kazalarında sürücülerin kanında uyuşturucu madde aranması ile ilgili test yapılması gerektiğini vurguladı.

Motosiklet ehliyeti almak isteyen sürücülerin yalnız küçük bir kitapçıktan trafik levhalarının neyi ifade ettiğiyle ilgili sınavdan geçtiğini söyleyen Başarır, bununla ilgili tüzük ve yasa yapılması gerektiğini kaydetti. Başarır, araç sigorta sisteminde de değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Başarır, “Sigorta alımında kişinin trafiğe verdiği öneme göre ücret uygulanması lazım. Az kaza yapandan düşük bir sigorta ücreti alınması lazım. Devamlı kaza yapanlardan da yüksek sigorta ücreti alınması lazım ki bir caydırıcılık olsun” dedi.

“KOMİSYONU TOPLADIK”

Başarır, Trafik Hizmetlerinin Planlaması, Koordinasyonu ve Denetimi Yasası ile Trafik Hizmetleri Komisyonu kurulduğunu ve ilk toplantısını da yaparak trafikte neler yapılabileceği hususunda görüş alış verişinde bulunulduğunu söyledi.

İki yönlü bir çalışma düşündüklerini belirten Başarır, ilk olarak yasal mevzuatı düzenleme, ikinci olarak da yollarda vatandaşı rahatlatacak tedbirlerin alınması konusunda çalışma yapılacağını kaydetti.

Başarır, anayollarda hayvan ölülerini kimin kaldıracağı noktasında yaşanan yetki karmaşasının da çözümleneceğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.