1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TURKCELL TRAFİK PARKI YANINDAKİ ARAZİDE EYLEM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TURKCELL TRAFİK PARKI YANINDAKİ ARAZİDE EYLEM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TURKCELL TRAFİK PARKI YANINDAKİ ARAZİDE EYLEM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bazı sivil toplum örgütleri ve bölge sakinleri Küçük Kaymaklı’daki Turkcell Trafik Parkı’nın yanındaki arazide, Trafik Kompleksi yapılarak ağaçların kesileceği gerekçesiyle, eylem yaptı.

A+A-

BAZI SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ VE BÖLGE SAKİNLERİ AĞAÇLARIN KESİLMESİNE İZİN VERMEYECEKLERİNİ AÇIKLADI

Bazı sivil toplum örgütleri ve bölge sakinleri Küçük Kaymaklı’daki Turkcell Trafik Parkı’nın yanındaki arazide, Trafik Kompleksi yapılarak ağaçların kesileceği gerekçesiyle, eylem yaptı.

Eylemciler, ağaçlandırılarak yeşil alan haline gelen arazinin, betonarme yapılar oluşturulması amacıyla yok edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

“Ağacıma Dokunma” teması ile düzenlenen eylemde, “Yeşil ada Kıbrıs yeniden yeşertilmeli”, “beton değil ağaç istiyoruz”, “yarının doğası bugünden yaratılır” yazılı pankartlar taşındı.

Eylemde bölge sakinleri adında Savaş Aksunlar, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Başkanı Güven Varoğlu, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Avukat Barış Mamalı, Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel birer konuşma yaptı.

AKSUNLAR: “YEŞİL ALANIN YOK EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Savaş Aksunlar, mahalle sakinleri olarak boş araziyi ağaçlandırdıklarını, yeşil bir alan yarattıklarını söyleyerek, Trafik Kompleksi gibi betonarme bir tesis için yeşil alanın yok edilmesine karşı olduklarını belirtti.

Trafik Kompleksi’nin, konferans salonunun sadece bölgeye trafik fazlalığı getireceğini söyleyen Aksunlar, tek bir ağacın bile kesilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

VAROĞLU: “DESTEĞE HAZIRIZ”

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu “Bölge sakinlerinin çevreyi korumak amacıyla yaptığı eylemi alkışlıyoruz” diyerek her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti.

Varoğlu, Türkiye’de Gezi Parkı’nda ağaçları yok etmeye yönelik tepkileri selamladıklarını söyledi. Toplumsal olaylarda birliğin sağlandığı takdirde amaca ulaşılabileceğini belirten Varoğlu, “Burada da beraberliğimiz ve duyarlılığımız sürerse bir tek ağaca dokundurmayacağız” dedi.

Ülkenin elden gittiğini savunan Varoğlu, betonlaşmanın tüm bölgeleri etkilediğini söyledi.

ELCİL: “YEŞİL ALANA DOKUNULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) ile Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 2009 yılında protokol imzalandığını söyleyerek, bu alana bu çerçevede betonarme bir tesis yapılmasının planlandığını anlattı.

Derneğin kameralar ve cezalarla trafik kazalarını önlemeye çalıştığını savunan Elcil, bir haftada 65 trafik kazası meydana geldiğini bunların 5’inin ölümlü kaza olduğunu belirtti.

Elcil, “Dernek göz boyamak için trafik parkı konusunu gündeme getiriyor” dedi. Elcil, ülkede yeşilin az olduğunu, bu yeşil alana dokunulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

MAMALI: “GELECEĞE YÖNELİK UMTU VERDİ”

Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Avukat Barış Mamalı, devletin ihmalinin ve yanlış uygulamasının birçok soruna yol açtığını iddia ederek, Anayasa’nın insanlara çevreyi koruma görevini verdiğini söyledi.

Bölge sakinlerinin çevreyi koruma ve çocuklarının geleceği için bir araya geldiğini belirten Mamalı, keyfi uygulamaların karşısında olduklarını kaydetti. Mamalı, bu eylemin kendisine geleceğe yönelik umut verdiğini belirtti.

Mamalı, “Trafik parkının sponsoru göz önünde bulundurulduğunda akla acaba bu alana baz istasyonu mu yapmak istiyorlar sorusu geliyor” dedi.

SAHİR: “AĞAÇLAR HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, ağaçların insanlar için hayati önem taşıdığını, oysa  devleti yönetenlerin davranışlarının ağacın önemini bilmediklerini gösterdiğini ileri sürdü.

Sağlıklı yaşamın herkesin hakkı olduğunu belirten Sahir, sonuna kadar bölge sakinleriyle birlikte olduklarını, her türlü desteği vereceklerini söyledi.

GÖKÇEBEL: “YEŞİLE İHTİYAÇ VAR”

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, Lefkoşa’da şehirleşme oranının yüksek olduğunu, yeşile ve ağaca ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Mahalle halkının nefes alabilmesini sağlayan yeşil alana göz dikildiğini, yok edilmek istendiğini savunan Gökçebel, trafik kazalarını önleme konusunda faaliyet gösteren bir kurumun, halka yardım etmesi gereken bir anlayışı benimsemiş olması gerektiğini belirtti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.