1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK’E ELEKTRİK BAĞLAYAN 2 RUM İŞTEN ATILDI
TÜRK’E ELEKTRİK BAĞLAYAN 2 RUM İŞTEN ATILDI

TÜRK’E ELEKTRİK BAĞLAYAN 2 RUM İŞTEN ATILDI

Türk’e elektrik bağlayan 2 Rum işten atıldı

A+A-

Rum Elektrik Kurumu’nun iki personeli Pile’de bir Türk’e ait kumarhanenin elektriğini bağladıkları gerekçesiyle açığa alındı

Edinilen bilgiye göre, kumarhanenin elektriğini izinsiz bağladığı belirtilen iki AİK çalışanı, Pile Rum muhtarı tarafından şikayet edilince, kumarhanenin elektriği kesildi ve bu sırada olayla ilgili taraflar arasında gerginlik yaşandı

Pile’de sayıları 8’i bulan kumarhanelerin izinsiz ve denetimsiz olduğunu belirterek bu durumdan şikayetçi olan Pile’de yaşayan Türkler, gazete aracılığıyla, “Köylüler olarak kumarhanelerden rahatsızız, denetimsiz olan bir yerde her şey olabilir” diyerek, rahatsızlıklarını aktardı

TÜRK’E EKTRİK BAĞLAYAN İKİ RUM İŞTEN ATILDI

Türk ve Rumların karma yaşadığı BM kontrolündeki Pile’de, bir Türk’e ait olduğu belirtilen kumarhaneye elektrik bağlayan Rum Elektrik İdaresi’nin (AİK) 2 çalışanı açığa alındı.

Bir Türk’e ait kumarhaneye elektrik bağladıkları gerekçesiyle görevlerinden olan iki teknik personel ise kumarhaneye, “sadece bir ampul değiştirmek için gittiklerini” söyleyerek kendilerin savundu.

HALKIN SESİ’nin Pile’de vatandaşlardan aldığı bilgiye göre, 2 AİK çalışanın kumarhaneye elektrik bağladığını Rum muhtar görerek şikayet etti ve devamında gerginlikler yaşandı.

 

RUM MUHTAR ŞİKAYET ETTİ

Rum muhtarın şikayeti üzerine, AİK görevliler ilgili kumarhaneye giderek elektriği kesti. Bunun üzerine, taraflar arasında gerginlik yaşandı. AİK görevlileri bölgeden uzaklaşınca elektrik yeniden bağlandı.

Konuyla ilgili Halkın Sesi’ne konuşan Pile’deki vatandaşlar,  olayı doğrulayarak, “Elektrik izinsiz bağlanmış. Bunu Rum muhtar görüp şikayet etti. Bunun üzerine gelip elektriği kesitler. Sonra tekrar bağlandı. Bu sırada gerginlikler yaşandı” ifadelerini kullandı

Fileleftheros gazetesi de, AİK’in 2 teknik personelinin, Pile’de bir Kıbrıslı Türk’e ait olduğu iddia edilen kumarhanenin elektrik sistemini güçlendirdikleri gerekçesiyle önceki akşam açığa alındıklarını duyurdu.

Gazete, iki personelin 7 Ekim’de, ilgili kumarhaneye giderek elektrik akımını güçlendirdiklerini kaydederken, kumarhanenin işletmesinin Kıbrıslı Türkler ile Rumlara ait olduğunu yazdı.

İki personel ise, kumarhaneye “sadece bir ampul değiştirmek için gittiklerini” belirtti.

VATANDAŞLAR KUMARHANELERDEN RAHATSIZ

Pile’deki vatandaşlarla konuşan gazete, kumarhaneye elektrik bağlanması konusunda gerginlik yaşandığını duyduklarını ve kumarhanelerden dolayı büyük huzursuzluk yaşadıklarını söyledi.

Pile’de elektrikle ilgili arızlara genel olarak AİK’in baktığını, Türklerin acil, büyük olmayan elektrik sorunlarına Kıb-Tek’in de müdahale ettiğini belirten vatandaşlar, Pile’nin kumarhanelerle gündeme gelmesinden rahatsız olduklarını kaydetti.

“PİLE’DE 8 KUMARHANE VAR, DENETİMSİZ”

Pile’deki Türkler, Pile’de açılan kumarhanelerin denetimsiz ve izinsiz olduğuna işaret ederek, “Bu tip denetimsiz işletmeler köyde huzurluk yaratıyor. Pile’nin güvenliğinden, Pile’nin ekonomik ve sosyal gelişimden sorumlu olan kurum ve kuruluşlar bu sıkıntıyı biliyor” dedi.

Pile’de 8 kumarhane işletildiğini ve bunların denetimsiz olduğunu savunan  vatandaşlar, “Bu kumarhanelerin Türk ve Rum makamlarından yasal izin almadığı iddia ediliyor. Köylüler olarak kumarhanelerden rahatsızız, denetimsiz olan bir yerde her şey olabilir. Huzursuzluk içindeyiz. Pile’de yaşayan Türkler olarak KKTC makamlarından ilgi bekliyoruz. Şikayetlerimizi duysunlar” diye konuştu.

Halkın Sesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.