1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE İLE FARKLI SAAT DİLİMİNDE YAŞAYABİLİR MİYİZ?
TÜRKİYE İLE FARKLI SAAT DİLİMİNDE YAŞAYABİLİR MİYİZ?

TÜRKİYE İLE FARKLI SAAT DİLİMİNDE YAŞAYABİLİR MİYİZ?

Göbekten bağlı olduğumuz Türkiye ile farklı saat diliminde yaşamaya ne kadar hazırız?

A+A-

5 Ekim'de yapılan duyuruya göre Türkiye'de 1 Kasım'daki genel seçim nedeniyle  yaz saati uygulaması 25 Ekim'den 8 Kasım'a alınmıştı. Ülkemizde de bu yönde bir karar alınacağı beklentisi çok yüksekti.

Ancak dün Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ülkemizde Bakanlar Kurulu’nun “17.03.2004 tarih ve T-334-2004 sayılı kararı” ile Avrupa ülkeleriyle eş zamanlı uygulanan ve gün ışığından daha fazla yararlanmak amaçlı ileri saat uygulaması 25 Ekim Pazar günü saat 04.00’ten 03.00’e bir saat geri alınması ile sona ereceği duyuruldu.

Bu da demek oluyor ki her alanda göbekten bağlı olduğumuz Türkiye ile 2 hafta farklı saat diliminde yaşayacağız. Tanınmamış bir ülke olmamız sebebiyle dünya ile olan her türlü ilişkimizi bağımsız yapamadığımız ve Türkiye üzerinden gerçekleştirdiğimiz dikkate alınırsa uygulamada birçok aksaklık çıkması muhtemel. Örneğin bankalarımızın tamamı uluslararası ilişkilerinde bir TC bankasını muhabir banka olarak kullanmak zorunda, EFT, Swift gibi birçok işlem Türkiye bankaları üzerinden yapılmakta. Farklı saat diliminde çalışmak bankalarımıza bir sıkıntı yaşatacak mı? Eğitim, ulaşım, haberleşme alanlarında herhangi bir sıkıntı çıkar mı?

Umarız bakanlar kurulumuz gerekli değerlendirmeleri ve muhtemel aksaklıkları hesaplamıştır. Bekleyip göreceğiz    

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.