1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. TÜRKSOY OPERA GÜNLERİ FİNALİ 16 HAZİRANDA BELLAPAİS MANASTIRI’NDA
TÜRKSOY OPERA GÜNLERİ FİNALİ 16 HAZİRANDA BELLAPAİS MANASTIRI’NDA

TÜRKSOY OPERA GÜNLERİ FİNALİ 16 HAZİRANDA BELLAPAİS MANASTIRI’NDA

16’ıncı Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Opera Günleri”nin final konseri 14 Haziran Cuma akşamı Girne Bellapais Manastırı’nda yer alacak.

A+A-

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY ve T.C. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen “TÜRKSOY Opera Günleri” bu yıl üç aşamalı olarak düzenlendi.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, 5 Haziranda başlayan ilk aşamada sırasıyla Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’da, 11 Haziran’daki ikinci aşamada Ankara’da konserler veriledi.

TÜRKSOY’a üye ülkelerden gelen sanatçıların, piyano eşliğinde klasik opera eserlerinin yanı sıra ülkelerinin ulusal operalarından da örnekler sunacakları konse, saat 20.30’da başlayacak ve ücretsiz olarak sunulacak.

KKTC’yi temsilen Tuğrul Enver Töre’nin sahne alacağı 16.TÜRKSOY Opera Günleri’nde, Azerbaycan’dan Sabina Vahabzade, Kazakistan’dan Aslima Maktagulova, Halid Nuraliyev ve Elena Filinkova, Kırgızistan’dan Kunduz Karıppayeva, Türkiye’den Barış Yanç ve Nona Tsutskırıdze, Tataristan’dan Rigina Valieva,  Başkurdistan’dan Zakir Valiyev ve Lubov Butorina, Tuva’dan Damırak Monguş yer alacak.

Bu yılki TÜRKSOY Opera Günler, Türk dünyasına üstün hizmetlerinden dolayı Kazak müziğinin üstadı ve milli bestecisi Mukan Tölebayev’e ithaf edildi.

Bu yıl 20. kuruluş yılını kutlayan TÜRKSOY’un en köklü ve önemli etkinliklerinden olan TÜRKSOY Opera Günleri, 1994 yılından beri KKTC’de düzenleniyor.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.