1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “UBP DIŞINDA KURULMASI HESAPLANACAK HÜKÜMETE KATILMAMA"KARARI
“UBP DIŞINDA KURULMASI HESAPLANACAK HÜKÜMETE KATILMAMA"KARARI

“UBP DIŞINDA KURULMASI HESAPLANACAK HÜKÜMETE KATILMAMA"KARARI

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük, Ulusal Birlik Partisi’nin “UBP hükümetine karşı verilen güvensizlik önergesinin kabul edilmesi halinde kendi dışında kurulması hesaplanacak herhangi bir hükümete katılmamaya ve/veya destek v

A+A-

KÜÇÜK UBP’NİN  “KENDİ DIŞINDA KURULMASI HESAPLANACAK HERHANGİ BİR HÜKÜMETE KATILMAMAYA VE/VEYA DESTEK VERMEMEYE" KARAR VERDİĞİNİ DUYURDU

KÜÇÜK: “KURULACAK SEÇİM KOMİTESİN SEÇİMLERLE İLGİLİ  ADAY TESPİT VE SIRALAMASINI BELİRLEMESİ YÖNÜNDE KARAR ALINDI”

KÜÇÜK, BAKANLAR KURULU’NUN TAŞERON BİR FİRMA ARACILIĞIYLA HEMŞİRE ALIMININ ERTELENMESİ KONUSUNDA KARAR  ALINDIĞINI AÇIKLADI


Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük, Ulusal Birlik Partisi’nin “UBP hükümetine karşı verilen güvensizlik önergesinin kabul edilmesi halinde kendi dışında kurulması hesaplanacak herhangi bir hükümete katılmamaya ve/veya destek vermemeye" karar verdiğini açıkladı.

Küçük, toplanan UBP Parti Meclisinin, kurulacak  seçim komitesinin 28 Temmuz’da gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili  aday tespit ve sıralamasını belirlemesi yönünde karar aldığını da  belirtti.

Başbakan Küçük, saat 19:45 sıralarında Başbakanlık’ta basına açıklamalarda bulundu ve Parti Meclisi ve Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildiğini; alınan kararları duyurdu.

Toplumu yakından ilgilendiren bazı konuların  Bakanlar Kurulu’nun aldığı bazı kararlar ile olumlu sonuçlara vardırıldığını belirten Başbakan İrsen Küçük, bunlardan birinin ETİ çalışanların devlete istihdamlarıyla ilgili olduğunu ifade etti ve  yarından itibaren ETİ çalışanların devlet kuruluşlarında görevlendirilmeye başlanacağını söyledi.

Küçük, Bakanlar Kurulu toplantısında Sağlık Bakanlığı’nın taşeron bir firma aracılığıyla hemşire alımının da ertelenmesi konusunda karar  alındığını da açıkladı.

ADAY TESPİTLERİ

Parti Meclisi toplantısında ise aday tespitleri ve aday sıralamalarının nasıl olacağı konusunun ele alındığını söyleyen Başbakan Küçük, sürenin kısalığı da dikkate alınarak  aday tespitlerinin ve aday sıralamalarının yönteminin belirlendiğini kaydetti.

Genel Başkan’ın başkanlığında bütün bölgelerin temsiliyeti dikkate alınarak kurulacak olan  ve 28 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan seçimlerde aday olmayacak kişiler arasından oluşturulacak bir seçim komitesinin aday tespit ve sıralamasını belirlemesinin kararlaştırıldığını belirten Küçük, komiteye her kazadan en az iki üyenin katılacağını da söyledi.

Konuyla ilgili olarak  uzun tartışmalar olduğunu, delegelerin kura usulü, delege yöntemi gibi  farklı görüşler de ortaya koyduğunu ifade eden Küçük, ancak yapılan oylamada  77 parti
üyesinin 74’ünün seçim komitesi kurulmasından yana oy verdiğini belirtti.

“GÜVENSİZLİK OYLAMASI”

İlerleyen günlerde oluşturulacak olan genel yönetim kurulunda bu konuların konuşulacağını da dile getiren Küçük, parti meclisinin güvensizlik oylamasıyla ile ilgili bir karar aldığını da kaydetti ve kararı basına okudu.

“HİÇ BİR MANASI KALMAMIŞTIR”

Küçük, kararda 28 Temmuz 2013’te milletvekilliği erken genel seçimleri yapılacağından “Halkın özgür iradesine başvurulmasına karar verilen bu ortamda, erken seçim kararından önce verilen ‘güvensizlik’ önergesinin görüşülmesin, oylanmasının veya kabul edilmesinin hiçbir manası kalmamıştır” denildiğini kaydetti.

Anayasanın “güvensizliği” Meclis’in hükümete yönelik  bir denetim aracı olarak öngördüğünü  ve Cumhuriyet Meclisi’nde güvensizlikle karşılaşan bir hükümet yerine meclisin güvenine  dayalı yeni bir hükümetin kurulmasının hedeflendiğini belirten Başbakan Küçük, iki aydan kısa bir süre içerisinde kurulacak herhangi bir hükümetin güven oyu alsa bile herhangi bir hükümet programı uygulaması, halka yönelik icraat yapması ve   halka hizmet etmesinin olanaksız olduğunun da kararda yer aldığını söyledi.

Küçük tarafından okunan kararın devamı şöyle:

“Kaldı ki mecliste temsil edilen siyasi partilerim açıklamaları, kararları partilerin milletvekili sayıları  dikkate alındığında, UBP hükümeti sonrası, iki ay için hayişkar bazı grup başkanı veya milletvekillerinin, Anayasamızın öngördüğü ‘güvenoyu alabilecek bir hükümet’ kurmalarının imkansız olduğunu ortaya koymaktadır.

Demokrasinin ve hukuk devletinin işleyişlini kolaylaştırmak, halka hizmet ve halkın üstün çıkarlarını korumak için Anayasamız’ın öngördüğü bir denetim yolu olan güvensizlik önergesi yolu, makam, koltuk ve doyumsuz hırs peşinde koşanların iki aylık koltuk kapma yolunu açmak için kullanılmaya çalışılıyor.

Devlet yönetiminde sorumluluk taşıyan herkese, anayasal ve demokrasimize karşı vicdani sorumluluklarını bir kez daha hatırlatıyor ve basiretsiz yolu kapamaya davet ediyoruz.

Parti  Meclisimiz bu düşüncelerle, UBP hükümetine karşı verilen güvensizlik önergesinin kabul edilmesi halinde Ulusal Birlik Partisi’nin kendi dışında kurulması hesaplanacak herhangi bir hükümete katılmamaya ve/veya destek vermemeye karar verir.”

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.