1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÜLKESEL FİZİK PLAN; 26 YIL GECİKEN DOĞRU ADIM”
“ÜLKESEL FİZİK PLAN; 26 YIL GECİKEN DOĞRU ADIM”

“ÜLKESEL FİZİK PLAN; 26 YIL GECİKEN DOĞRU ADIM”

“ÜLKESEL FİZİK PLAN; 26 YIL GECİKEN DOĞRU ADIM”

A+A-

Toparlanıyoruz Hareketi, Ülkesel Fizik Plan’ın Bakanlar Kurulu’ndan 26 yıl sonra geçmesinin doğru bir adım olduğunu belirtti.

Toparlanıyoruz Hareketi olarak bilinen “Temiz Toplum Derneği”nden yapılan açıklamada, derneğin, 1989 yılında çıkarılan İmar Yasası ile 2 yıl içerisinde tamamlanması öngörülen “Ülkesel Fizik Plan”ın onaylanmasını, olumlu değerlendirdiği belirtildi.

Ülkedeki sorunların çoğunluğunun uygulama ve denetimin yetersiz olmasından kaynaklandığı vurgulanan açıklamada, “Ülkesel Fizik Plan’ın onaylanması tek başına yeterli değildir.  Başta imar planları olmak üzere Ülkesel Fizik Plan’da öngörülen tüm planların hazırlanması; ilgili uygulama ve denetleme mekanizmalarının derhal oluşturulması ve etkin olarak çalıştırılması gerekmektedir” denildi.

Açıklamada, planın uygulanmasında yetki ve sorumluluk sahibi olan Şehir Planlama Dairesi, belediyeler ve ilgili tüm kuruluşların uygulama kapasitesinin artırılması gerektiği ifade edilerek, aksi durumda, Ülkesel Fizik Plan’ın boş bir çerçeve olarak kalacağı uyarısı yapıldı.

Bakanlar Kurulu’nun ve siyasilerin samimiyetlerinin Ülkesel Fizik Plan’ın uygulanmasını sağlamaya yönelik ivedilikle atacakları bu adımlarla sınanacağı kaydedilen açıklamada, Toparlanıyoruz Hareketi’nin, planın uygulama sürecinin aktif takipçisi olacağı vurgulandı.

TAK

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.