1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÜLKEYE KUMAR OYNAMAK MAKSATIYLA GELMİŞLERDİ...
ÜLKEYE KUMAR OYNAMAK MAKSATIYLA GELMİŞLERDİ...

ÜLKEYE KUMAR OYNAMAK MAKSATIYLA GELMİŞLERDİ...

Kumar diye gelip...

A+A-

Ülkeye kumar oynamak maksadıyla gelip, Gazimağusa’da üç evi hasara uğratarak içerisinden çok sayıda eşya çalan Azerbaycanlı Rashad Badalbaylı ve Rufat Guliyev aleyhine, mahkemeden, 7'şer gün ek tutukluluk emri temin edildi

Sedef BOŞNAK

Ülkeye kumar oynamak maksadıyla gelip, Gazimağusa’da üç evi hasara uğratarak içerisinden LCD TV, bilgisayar gibi çok sayıda eşya çalan Azerbaycanlı Rashad Badalbaylı ve Rufat Guliyev aleyhine yürütülen polis soruşturması devam ediyor.

Sirkat edilip satılan televizyonların bir kısmını bulup emare alan polis, tutukladığı zanlıları, dün, ek tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarttı ve aleyhlerine 7'şer gün tutukluluk emri temin etti.

Polis, kayıp emareleri arıyor

Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında, meseleyle ilgili gelişmeleri aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Mahir Türe yeminli şahadet verdi.

Tanık polis Mahir Türe, zanlıların, Gazimağusa’da ev açma, ikametgahtan sirkat, kasti hasar ve suç işlemeye teşebbüs suçlarından methaldar olduklarını anımsattı.

Mahir Türe, 16.30-17.00 saatleri arasında, zanlı Rashad Badüalbaylı ve Rufat Guliyev’in, Derviş Yeşilbaş’a ait dairenin ana giriş kapısının kilidini, tasarruflarında bulunan özel bir alet ile kırıp açtıktan sonra, içeriye girerek bir adet LCD televizyon, bir adet dizüstü bilgisayar ile muhtelif ziynet eşyasını çaldıklarını anlattı.

Mahir Türe, zanlıların, yine aynı tarihte ve aynı yöntemle, Ünsal Öztürk'e ait ikametgaha girip, içerisinden bir adet televizyon ve uydu alıcısını sirkat edip, Girne'de sattıklarını tespit ettiğini dile getirerek, bahse konu TV'yi bulup emare aldığını söyledi.

Türe, zanlıların Damla Özhan'a ait ikametgahın kapı kolu vidalarını söküp kapısını da açmaya çalıştıkları sırada içeriden ses duymaları sonucu, yakalanacaklarını düşünüp, söz konusu ikametgaha girmeden olay yerinden ayrıldıklarını anımsatarak, aldıkları şikayet sonrası zanlıların tutuklandığını anımsattı.

Her iki zanlının gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğine vurgu yapan Mahir Türe, geniş çaplı sürdürdüğü tahkikatını tamamlayabilmek için mahkemeden ek süre talep etti.

Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların tahkikatın selameti açısından 7'şer gün süreyle poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.