1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÜSTEL: “TURİZM AÇISINDAN İYİ BİR NOKTAYA GELDİK”
ÜSTEL: “TURİZM AÇISINDAN İYİ BİR NOKTAYA GELDİK”

ÜSTEL: “TURİZM AÇISINDAN İYİ BİR NOKTAYA GELDİK”

TURİZM, ÇEVRE VE KÜLTÜR BAKANI ÜSTEL, KEMER BELEDİYE BAŞKANI GÜL VE EKİBİNİ KABUL ETTİ

A+A-

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Lapta Belediyesi ile kardeş belediye olan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve ekibini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Üstel kabulde yaptığı konuşmada, Kemer’in Lapta Belediyesi’yle kardeş şehir olmasının da çok güzel bir adım olduğunu vurguladı.

Üstel “Lapta turizmin ilk tohumlarının ekildiği beldedir. Dağla bütünleşen bir bölgedir. Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy bölgeyi iyi bir noktaya getirmiştir. Turizm açısından sizlerden öğreneceğimiz şeyler var” dedi.

Ülkede şu anda 20 bin yatak bulunduğunu ve bu rakamı ileriki yıllarda kademeli olarak 50 bine hedeflediklerini kaydeden Üstel, “Ülkemizin lokomotif sektörü turizmdir. Ülkemizde master plan eksikliği var. Bunun çalışmasını yaptık ve master plan için yakında ihaleye çıkacağız” şeklinde devam etti.

Üstel,  TC Lefkoşa Büyükelçiliği ile yapılan teşvik protokolüyle 17 ülkeden charter seferler düzenleyerek turist akışını sağladıklarını belirterek,yapılan çalışmaların Rum lobisi tarafından engellenmek istendiğini ifade etti

Turizm açısından iyi bir noktaya gelindiğini ve ülkenin her zaman turiste ihtiyacı olduğunu da anlatan Üstel, ülke olarak çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de konuşmasında, bir birine çok benzerliği bulunan Lapta Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan ötürü memnun olduklarını, iki beldenin de ihtiyacının turist olduğunu ve bu alanda çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kemer halkının geçmişte tarımla uğraştığını fakat şimdi turizme geçtiklerini ve bu sektörde önemli bir paya sahip olduklarını söyleyen Gül, Kemer’in hızla geliştiğini de belirtti.

Sloganlarının ‘cennete gitmek için ölmek gerekmez’ olduğunu söyleyen Gül,  doğanın ve denizin getirmiş olduğu zenginliklerin Kemer’de mevcut olduğunu da ifade etti.

Heyete eşlik eden Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da, Kemer Belediyesi’yle bir süredir kardeş şehir  olmak için hazırlık yaptıklarını ve bu işbirliği anlaşmasını yapmaktan ötürü mutlu olduklarını söyledi.

Namsoy, Kemer Belediyesi ile Lapta Belediyesi’nin örtüşen beldeler olduğunu ve Lapta Belediyesi’ne de örnek olacağını belirtti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.