1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UYUŞTURUCUDA ETKİN DENETİM ŞART!
UYUŞTURUCUDA ETKİN DENETİM ŞART!

UYUŞTURUCUDA ETKİN DENETİM ŞART!

Uyuşturucuda etkin denetim şart!

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, ithal ettiği bir gram uyuşturucu maddeyle yakalanan Serdal Uruk'u 1 ay hapse mahkum etti.

Başkan Duriye Elkıran ile Hasan Dağlı ve Mesut Mesutoğlu isimli yargıçlardan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nin oybirliğiyle aldığı kararı Mesut Mesutoğlu açıkladı ve ülkede giderek artan konu suçların önüne geçebilmek için "Uyuşturucuda etkin denetim şart" dedi.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, öncelikle 5 Haziran 2015'te, polis ekiplerince Yeniboğaziçi'nde ki bir otelde düzenlenen operasyonun olgularını mahkemeye aktardı ve sanığın, konu maddeyi KKTC'ye ithal ettiğine vurgu yaptı. Sanığın itham edildiği suçların ciddi, ve vahim suçlar olduğuna değinen yargıç, davayı esaslı bir şekilde incelediklerini belirterek, söz konusu suçların yasada ciddi hapislik cezası öngördüğünü vurguladı. Bu tip suç işleyenlere ve işlemeye tevessül edecek kişilere karşı caydırıcı ve ibret verici ceza verilmesi gerektiğine dikkat çeken mahkeme, uyuşturucu suçlarının her geçen gün önlenemez bir şekilde arttığına vurgu yaptı. Toplum bireylerinin uyuşturucu suçlarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren yargıç, bunun önlenebilmesi için etkin bir mücadelenin gerektiğini ifade etti ve "Bu tip suçların önlenebilmesi için etkin denetim şart. Uyuşturucunun insan sağlığına tehlikeli etkileri var. Öte yandan diğer adi suçlara geçişte bir basamak" şeklinde konuştu. Yargıç Mesutoğlu, meseleyle ilgili tüm durum ve şartları değerlendirdikten sonra huzurundaki sanığı I ay hapse gönderdi.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.