1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. UYUŞTURUCUYA 20 YILA KADAR HAPİS GELİYOR!
UYUŞTURUCUYA 20 YILA KADAR HAPİS GELİYOR!

UYUŞTURUCUYA 20 YILA KADAR HAPİS GELİYOR!

Uyuşturucu suçuna verilen hapis cezaları artıyor. Yeni yasaya göre uyuşturucu suçu işleyen kişilere 15 bin ile 100 bin TL arası para cezası verilmesi öngörülürken, bu suçu işleyenlere 15 ile 20 yıla kadar hapis cezası da verilebilecek.

A+A-

Uyuşturucu suçuna verilen hapis cezaları artıyor. Yeni yasaya göre uyuşturucu suçu işleyen kişilere 15 bin ile 100 bin TL arası para cezası verilmesi öngörülürken, bu suçu işleyenlere 15 ile 20 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Meclis, Uyuşturucu Maddeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı, 19 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayınlayarak görüş ve önerileri halkın bilgisine sundu. Tasarıda genel gerekçe olarak, yasa tasarısının değiştirilmiş şekliyle Uyuşturucu Maddeler Yasası’nda yer alan hapislik ve para cezalarının suçun ağırlığına göre yeniden düzenlenmesi olduğu belirtildi.

Halen yürürlükte olan yasanın 24’üncü maddesinin 2’inci fıkrası değiştirilerek günün koşullarına göre düşük olan hapislik ve para cezalarının artırılması tasarıda öngörüldü.

Uyuşturucu Maddeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na göre uyuşturucu suçu işleyen kişilere 15 bin ile 100 bin TL arası para cezası verilmesi öngörülürken, 15 ile 20 yıla kadar hapis cezalarının uygulanması tasarıda yer aldı.

 

Kaynak: Yenidüzen

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.